NASCAR: Logano indulhat a bajnoki döntő pole-jából!

NASCAR: Logano indulhat a bajnoki döntő pole-jából!
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaIdei negyedik, teljes eddigi NASCAR Cup-karrierjét tekintve pedig a huszonhatodik pole-pozícióját ünnepelhette Joey Logano a Phoenix Racewayen.

Ennél is fontosabb viszont, hogy a bajnoki címért küzdő versenyző rajtelsősége révén a legjobb pitet választhatja ki magának, ami kulcsfontosságúnak számít a futamon alkalmazandó stratégia szempontjából.

Logano Team Penske-s csapattársával, Ryan Blaneyvel osztozik a szezonzáró viadal rajtrácsának első során.

Mögöttük a Chase Briscoe (Stewart-Haas Racing) – Kyle Larson (Hendrick Motorsports) duó várhatja a startot jelző zöld zászlót. Utóbbi kaliforniainak nincs esélye arra, hogy megvédje címét, miután egyéniben már a playoff top 12-es szakaszában búcsúzott.

A csapatok bajnokságában azonban továbbra is versenyben maradt az 5-os számú Chevrolet-val, ami anyagi szempontból kiemelten fontos az HMS számára, lévén a bevételeket az autók összetettbeli helyezése alapján osztja el a NASCAR.

A pilóták kupájáért viszont nagyon is meccsben van még Hendrickék istállójában Chase Elliott, aki az ötödik helyet kaparintotta meg, Harrison Burtonnel (Wood Brothers Racing) osztozva a harmadik soron.

A bajnoki címére még esélyes másik két versenyző már a csoportkörökben elvérzett.

Christopher Bell (Joe Gibbs Racing) a tizenhetedik, míg a kvalifikáció alatt végig a túlkormányzott autójával küzdő Ross Chastain (Trackhouse Racing) a huszonötödik pozícióból indulhat csatába a vágyott titulusért.

A mindent eldöntő viadal magyar idő szerint vasárnap, 21:00-kor kezdődik.