IndyCar: Latifi oválokon is versenyezni akar, de még semmi nincs lefixálva

IndyCar: Latifi oválokon is versenyezni akar, de még semmi nincs lefixálva
credit: Williams F1

IndyCar: Latifi oválokon is versenyezni akar, de még semmi nincs lefixálva


Néhány héttel ezelőtt felbukkantak olyan hírek, hogy Nicholas Latifii jövőre már az IndyCar mezőnyében róhatja a köröket, méghozzá a Chip Ganassi Racing színeiben.

A RACER azt is tudni vélte, hogy már a Japán Nagydíjat követően le volt fixálva számára egy teszt, végül azonban kútba esett.

A hírek kapcsán a kanadai pilóta viszont leszögezte, hogy még semmiféle döntés nem született arról, mit fog csinálni 2023-ban.

Egy biztos, az év végén távozik a Williamstől, ezzel együtt pedig a Forma-1 rajtrácsáról is.

„Jelen pillanatban minden lehetőséget megvizsgálok” – nyilatkozta Latifi a Beyond the Grid című podcast vendégeként.

„A legkézenfekvőbb út – vagy legalábbis ami az embereknek kívülről annak tűnik – az az IndyCar. Ezek is open-wheel autók, az ottani versenyzés pedig rendkívül magas szintű. Izgalmas széria. Személy szerint nagyon élvezem a futamokat, ha üres hétvége van az F1-ben, akkor mindig megnézem őket.

Egyenautós bajnokság, olyan, mint egy fejlettebb Formula 2. Vannak viszont más utak is. Még nem köteleztem el magam sehová sem.

Nagyon vicces volt Austinban, amikor egy csomóan odajöttek hozzám azzal, hogy ‘Gratulálok az IndyCar-szerződésedhez. Egy ponton már muszáj volt nyilvánosan kijelentenem, hogy ez nem igaz! Még nem döntöttem el semmit, több kategóriában is vannak lehetőségek.”

Abban az esetben, ha mégis az IndyCarban kötne ki, Latifi csakis teljes szezonosként tenné.

„Formula autós versenyzőként Európában azon a véleményen vagy, hogy az oválok ilyen géppel veszélyesek. Természetesen sokkal több a kockázat, mint épített, vagy utcai pályákon. Ha én belevágnék, akkor azt úgy tenném, hogy ezzel teljesen tisztában vagyok.Történt jó néhány igazán jelentős baleset, de az elmúlt években hatalmas elrelépéseket tettek a biztonság terén, akárcsak Forma-1.

Ha az IndyCarba mennék, akkor szeretnék oválozni is, mivel nem akarok elvenni magamtól potenciális bajnokságbeli pontokat. Korábban én is azon véleményen voltam, hogy nagyon veszélyesek az oválok.

Az utóbbi időben viszont már egyre kevésbé érzem ezt és határozottan, szívesen belevágnék. Azt hiszem, csak négy ilyen versenyük van, de én az összes fordulón ott akarok lenni.”