NASCAR: Megmenekült Kyle Busch csapata!

NASCAR: Megmenekült Kyle Busch csapata!
credit: Kyle Busch MotorsportsAzzal, hogy Kyle Busch a jövő évtől már a Richard Childress Racingnél folytatja karrierjét, nagy kérdéssé vált, mi lesz a sorsa saját Trucks-csapatának.

A NASCAR nemzeti harmadosztályában szereplő Kyle Busch Motorsports a Toyota hivatalos utánpótlás-alakulata is volt.

A tulajdonos átigazolása viszont a Chevrolet égisze alá tartozó RCR-hez maga után vonta, hogy a japán gyökerű márka teljes mértékben megszakította a vele való együttműködést.

Ebből aódóan vált bizonytalanná a KBM jövője, különös tekintettel arra, hogy a Toyota rendkívül sok pénzt költött a működtetésére is.

Bár sokan már a megszűnést is kilátásba helyezték, szerencsére a csapatnak végül sikerült ezt elkerülni.

Buschék pénteken, a NASCAR szezonzáró, egyben nemzeti szintű bajnokavató futamainak otthont adó Phoenix Racewayen jelentették be hivatalosan, hogy 2023-tól már a KBM is Chevrolet-re vált.

A gárda két autót fog indítani.

A 4-es számút Chase Purdy kapja meg, míg az 51-es volánja mögött tapasztalt a feltörekvő Jack Wood, valamint Kyle Busch és egyelőre még meg nem nevezett Xfinity/Cup pilóták fognak helyet kapni.

Purdy idén teljesíti második teljes szezonját a Truck Seriesben. Tavaly a GMS Racinget szolgálta, míg ebben a szezonban már a Hattori Racing Enterprises színeibe rója a köröket.

Eddigi legjobb eredménye egy hatodik pozíciót még a 2021-es, gatewayi fordulóról.

A második autóban részidős – de minimum 10 futamos – programot teljesíthet a Purdyhez hasonlóan szintén 22 éves Jack Wood is.

A kaliforniai versenyző tavaly évben debütált a bajnokságban a GMS jóvoltából, egyéni csúcsának pedig a tizedik hely számít, úgyszint a tavalyi, gatewayi futamon.

Emellett a KBM technikai támogatást fog nyújtani a Trucksba fellépő Rev Racingnek, amelynek főszponzora a Gainbridge, pilótája pedig Nick Sanchez lesz.

Az ARCA-ból ismert csapat híres főként a NASCAR esélyegyenlőségi programjában, a Drive for Diversityben szereplő tehetségeknek biztosít lehetőséget.

Náluk bontogatta szárnyait többek között Kyle Larson, Bubba Wallace és Daniel Suarez is.

Visszatérve a Toyotára, a márka új nevelde-csapatát már korábban bejelentették a David Gilliland Racing képében, ami jövőre már TRICON Garage-ként fog három teljes szezonos és egy részidős autót indítani.Erről bővebben: Megvan a Toyota vadonatúj utánpótlás-csapata, Deegan távozik