Chastain: Miért nem hisz nekem senki?

Chastain: Miért nem hisz nekem senki?Ross Chastain múlt vasárnap, néhány másodperc leforgása alatt világsztár lett.

A martinsville-i NASCAR Cup-futamon bemutatott, elképesztő manőverének képsorai bejárták az egész bolygót és olyan szupersztárok hajtottak fejet előtte, mint Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, vagy épp Pierre Gasly.

Az NBC statisztikái szerint a jelenet több, mint 12.5 millió megtekintésnél jár csak a csatorna TikTok profilján. Az egyetlen videó, ami – az olimpiát leszámítva – ezt túlszárnyalta, az Rich Strike Kentucky Derbyn aratott győzelme volt.

„Mondjátok még egyszer” – nevetett a Trackhouse Racing üdvöskéje a playoff-döntőt felvezető, phoenixi médianapon, amikor a riporterek megemlítették, hogy jelenleg ő a világ egyik legismertebb sportolója.

„Vad, nagyon vad. Még csak most kezdem felfogni az egészet. Különböző emberek a világ minden tájáról beszélnek erről, olyanok, akik korábban még csak nem is foglalkoztak a NASCAR-ral. Ázsia, Mexikó, tényleg mindenhol… Hogy milyen érzés? Furcsa. Ha a videót nézem, akkor olyan, mintha nem is én vezetném az autót… Mintha nem is az én én autóm lenne!

Még ma sem tudtam úgy megnyitni a közösségi médiát, hogy ne ezt látnám. Úgy voltam vele, a francba, csak azt akartam megnézni, hogy mit mondanak a többiek [a bajnoki címért küzdő ellenfelei], de továbbra is csak az én videóm ugrik fel.”

Akadt már a múltban néhány versenyző, aki megpróbálkozott a falfutással, de ő az első, akinek sikerült is tökéletesen kiviteleznie.

„Nem terveztem. Csak [az utolsó kört jelző] fehár zászlónál jutott eszembe. Azt sem tudom, hogy egyáltalán miért csináltam, szerintem soha nem is fogok rájönni az okára. Azt sem tudtam, hogy ötösbe fogok váltani négyes helyett.

Miért vagyok így bekötve? Fogalmam sincs erről sem. [Ez a hirtelenség] az élet bizonyos területein hátrányomra is van, a versenyautóban viszont pont segít.

Ahogyan Travis Pastrana mondta, a zsenialitást és a hülyeséget a siker különbözteti meg. Ez a manőver zseniális lett, mivel sikerült. Hogy miért? Nem tudom!”

Ennek kapcsán elterjedt, hogy direkt készül erre a szituációra.

Chastain azonban vehemensen tagad.

Akár hiszik, akár nem, egyáltalán nem gyakoroltam. Chad [a testvére] is azzal jött, hogy biztosan sokat próbálgattam a szimulátorban. Erre én azt válaszoltam, hogy ‘Nem! Miért nem hisz nekem senki?’. Mire ő: ‘Akkor sem hiszek neked, ezt be kellett gyakorolnod, mert pontosan tudtad mit kell csinálni’.

Próbáltam meggyőzni, de végül megegyeztünk abban, hogy ő márpedig nem hisz nekem. Mindegy, ez az igazság.”

Chastainnek vasárnap újabb esélye van arra, hogy beírja magát a sport történelemkönyvébe, mint a Cup Series bajnoka. Ehhez azonban még Chase Elliottnak, Christopher Bellnek és Joey Loganónak is lesz egy-két szava.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Chad Knaus elhintette, mit léphet a NASCAR, ha valaki újra megpróbálkozna Chastain manőverével

>>>>>“Kib*szottul nevetséges!” – Így reagált a mezőny Chastain világot megrázó manőverének pillanatában

>>>>>Elliott szerint is tisztességtelen volt Chastain történelmi manővere