Sajtó:Johnson tulajdonosként tér vissza a NASCAR-ba – És versenyezni is fog

Sajtó:Johnson tulajdonosként tér vissza a NASCAR-ba – És versenyezni is fog
credit: Penske Entertainment: James BlackMár jövőre visszatérhet a NASCAR Cup Series vérkeringésébe Jimmie Johnson.

A mindig megbízható, belső forrásokkal rendelkező The Athletic szerint a hétszeres királykategóriás bajnok a Petty GMS Motorsportsból vásárol tulajdonrészt.

Emellett a volán mögé is visszaül egy részidős program keretein belül új csapatánál.

A lap szerint a hivatalos bejelentés ezen a héten várható.

A Petty GMS Motorsports 2022 óta működik jelen formájában, miután a Richard Petty Motorsports többségi tulajdonjogát megszerezte a Maury és Spencer Gallagher által alapított GMS Racing.

A gárda teljes szezonos, 2023-as pilótafelállása már ismert.

A 43-as Chevyt továbbra is Erik Jones vezeti, míg a 42-esben Noah Gragson veszi át a távozó Ty Dillon helyét.

Visszatérve Johnsonra, a 47 éves veterán 2020 végén – húsz, a Hendrick Motorsports kötelékében eltöltött év után – távozott a szériából és az IndyCarba igazolt át.

Tavaly még csak épített/utcai fordulókon mérette meg magát, idén viszont már az oválokat is bevállalta.

Legjobb eredményeit végül pont ezen a pályatípuson hozta, miután Texasban a hatodik, Iowában pedig ötödik helyen intették le.

Az Indianapolis 500-on beverekedte magát a kvalifikáció top 9-es szakaszába, magát a versenyt viszont baleset miatt fel kellett adnia.

Johnson végül októberben jelentette be, hogy pontot tesz teljes munkaidős versenyzői karrierjére, ugyanakkor leszögezte, hogy vannak még kipipálásra váró dolgok a bakancslistáján.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy ő lesz a Hendrick Motorsports és a NASCAR közös Le Mans-i projektjének egyik pilótája Jeff Gordon és Mike Rockenfeller oldalán. Azt nem tudni, hogy jelen fejleményeknek lesz-e hatása ezen tervekre.

Egyelőre az sem tisztázott, hogy a GMS Petty jövőre is marad-e a Richard Childress Racinggel technikai partnerségben, vagy inkább szövetségre lépnek Hendrickékkel.