NASCAR: Ököllel kiütötte ellenfelét, megúszta büntetés nélkül, majd kiposztolta a világ legröhejesebb közleményét

NASCAR: Ököllel kiütötte ellenfelét, megúszta büntetés nélkül, majd kiposztolta a világ legröhejesebb bocsánatkérésétKeményfiúként zárta a múlt hetet és közröhej tárgyaként lépdel a mostani vége felé Austin Hill.

A Richard Childress Racing versenyzője még szombaton, az Xfinity Series martinsville-i futama után egy olyan jobbegyenessel ütötte ki a pitlane-en Myatt Snidert, hogy oktatóvideóként használhatnák a boxnövendékeknek.

Hill azután dühödött be, hogy nem sikerült bejutnia a bajnoki döntő négyfős mezőnyébe.

A futam során több ellenfelével is ütközött, köztük a már említett Sniderrel.

A Jordan Anderson Racingnek vezető pilóta a leintés után odasétált hozzá, hogy állítása szerint „civilizált módon” beszéljék meg a történteket.

Pillanatokon belül azonban már a földön találta magát és csak a helyszínen tartózkodó csapattagoknak és NASCAR-tisztviselőknek volt köszönhető, hogy nem lett még ennél is komolyabb balhé.

„Az autómnál álltam, amikor odajött hozzám és elkezdte jártatni a száját” – nyilatkozta az eset kapcsán Hill a Foxnak.

„Figyelmeztettem, hogy menjen el. Eleve dühös voltam a playoff, valamint a pályán történt dolgok miatt. Ő azonban csak folytatta és folytatta, végül pedig kimondta azokat a szavakat, amik rohadtul felidegesítettek és megtörténtek a dolgok.”

A történtek másnapján a NASCAR ügyvezető igazgatója, Steve O’Donnell úgy nyilatkozott, hogy Hill cselekedete túlment minden határon.

Ennek ellenére végül az égvilágon semmiféle büntetést nem kapott.

A dolog mindenesetre már feledésbe is merült volna – köszönhetően többek közt a Gibbs-balhénak és a Chastain-mániának -, a 28 éves versenyző azonban újra a középpontba juttatta magát.

A közösségi médiában szerdán este kiadott egy rövidke közleményt, ami így szólt:

„Sajnálatos, ami múlt hétvégén, Martinsville-en történt. Várom, hogy pénteken találkozzak Myattel és a NASCAR-ral, hogy átbeszéljük a helyzetet. Tanulni fogok belőle a továbbiakban.”

Ez így, önmagában teljesen rendben van.

Az internet népének körében azonban mégis közröhej tárgya lett a formai megjelenés miatt.

Hill ugyanis nem csak a szöveg körüli idézőjelet hagyta meg, de nemes egyszerűséggel az egészet screenshotként rakta ki és arra sem vette a fáradtságot, hogy legalább körbevágja.

A NASCAR-rajongók ezt látva rögtön arra a következtetésre jutottak, hogy a georgiai a csapat PR-osa által megírt közleményt fotózta ki, ráadásul ilyen amatőr módon.

Kollégája, Landon Cassill „instant klasszikusként” jellemezte, mások szerint pedig csak akkor lehetett volna még ennél is kínosabb a dolog, ha rajta hagyta volna a neki szóló utasítást is, mint pl. „Ezt tweeteld ki!”.

Hill persze nem hagyta magát:

„Csakhogy tisztázzuk. Teljes egészében én írtam azt, amit nemrég kiposztoltam és határozottam nem kértem bocsánatot Myattől. Folytassátok….5,4,3,2,1… A Twitter megint lángokban áll!”

Azt továbbra sem tudni, hogy mit mondott neki Snider, amitől ennyire berágott.

Néhány rajongó azonban máris kijelentette, hogy ő lenne az, aki a ringben le tudná győzni Jake Pault.