„Fantáziavilágban él” – Gibbs szégyelli magát, Gragson viszont ezt nem veszi be

“Fantáziavilágban él” – Gibbs szégyelli magát, Gragson viszont ezt nem veszi be

“Fantáziavilágban él” – Gibbs szégyelli magát, Gragson viszont ezt nem veszi be


Ty Gibbs múlt szombaton, Martinsville-en két nagy eredményt ért el.

Bejutott az Xfinity Series bajnoki döntőjébe, ezzel párhuzamosan pedig ő lett a NASCAR jelenlegi leggyűlöltebb versenyzője.

A futam utolsó kanyarjában úgy szerezte meg a győzelmet, hogy konkrétan kiütötte tulajdon csapattársát, Brandon Jonest.

A manőver ráadásul a cím szempontjából teljesen felesleges volt, hiszen Gibbs már a második hellyel bejut a fináléba, kollégájának viszont mindenképp nyernie kellett volna.

Önző megmozdulása révén ráadásul a Joe Gibbs Racinget is megfosztotta attól, hogy két autóval is harcba szálljanak a playoff-döntőben.

A jelenetet a helyszíni közönség sem díjazta, amit hangos fújolás kíséretében tudattak a 20 éves pilótával.

Ő azonban még erre is rátett egy lapáttal, amikor a versenyt követően adott rádióinterjúja során úgy reagálta le a rajongók reakcióját, hogy „Jézust is gyűlölték”.

Ekkor már a közösségi médiában is kapta az ívet, míg Jones szerint Gibbsnek nincs lelkiismerete, a volt NASCAR-pilóta Kenny Wallace pedig podcastjében úgy fogalmazott, hogy „Ty nem képzeli magát Jézusnak. Azt hiszi, ő maga az Isten”.


KAPCSOLÓDÓ: Ty Gibbs Jézushoz hasonlította magát – Az internet népe le is szedte róla a keresztvizet


A fiatal tehetség akcióját a csapata, ezzel együtt pedig a családja is elítélte és állították, házon belül szankcionálják őt.

„A saját tetteim hoztak ebbe a szituációba és tanulni fogok belőle” – nyilatkozta a phoenixi szezonzárót megelőző médianapon Gibbs, aki a hét elején egyesével kért bocsánatot a csapat tagjaitól.

„A legkomolyabb dolog az, hogy a JGR egy nagy család és az én önző cselekedetem rombolólag hatott rá. Az ilyen dolgok nyilvánvalóan piszkosak és elfogadhatatlanok.”

Arra a kérdésre, nehezíti-e a helyzetét, hogy az édesapja (Coy Gibbs) és a nagyapja (Ty Gibbs) vezeti a gárdát, így válaszolt:

„Határozottan. Ez a családom csapata, itt nőttem fel. Fájdalmas számomra, hogy ártottam a családomnak és az egész gárdának. Úgy éreztem, hogy ezek az emberek tisztelnek, most viszont már nem annyira, így ismét ki kell érdemelnem.”

Gibbs elmondta, hogy az incidenskor már tudta, másodikként célba érve is bent van a döntőben.

Emellett azzal is tisztában volt, hogy Jonesnak viszont ehhez nyernie kellett volna.

„Elragadott a pillanat és az önző cselekedetem idáig vezetett… Ha visszacsinálhatnám, akkor megtenném. Milliószor átrágtam már magam rajta és ez nagyon nehéz, mert most már ezzel kell együttélnem.

Két JGR-autó is ott lehetne a legjobb négy között, amivel a csapatnak és a Toyotának már 50%-os esélye lenne a bajnoki címre. Én ezt vettem el tőlük. Hatással van rám, hogy látom, az emberek mennyire nem örülnek nekem. Én vagyok az, aki ezt a dolgot megtette, holott nem kellett volna. Önző volt tőlem.”

A Jézus-hasonlatra vonatkozóan Gibbs annyit reagált, hogy egyáltalán nem így gondolta, pusztán csak rosszul fogalmazott.

A médianapon szintén jelenlévő Ben Rhodes – aki a Truck Series titulusáért harcol – le is csapta a magas labdát és azt kérdezte tőle:

„Tudsz a vízen járni?”

Erre Ty ennyit válaszolt:

„Elkövettem néhány hibát és mindent megteszek azért, hogy kikerüljek ebből a helyzetből, amibe én sodortam saját magam.”

A szintén az Xfinity címéért harcoló Noah Gragsont azonban nem hatották meg Gibbs szavai.

„Nem kedvelem őt. Én kimondom azt, amit a többiek nem akarnak, vagy nem mernek.

Elegem van ebből a ‘Bocsánat, próbálok tanulni belőle’ hozzáállásából. Két éve ezt csinálja és semmi sem változik. Egyszerűen nem érdekli. Ő egy fantáziavilágban él.

Őszintén szólva ötletem sincs, hogy mi zajlik le a fejében. Mindenesetre fasza lehet olyan világban élni, ahol a tetteidnek nincs valós következményük.”