Óriási megtiszteltetés éri Marcus Ericssont és Svédországot

Óriási megtiszteltetés éri Marcus Ericssont és Svédországot
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiNyolcvanhat éves története során mindössze negyedik alkalommal fogja elhagyni az USA területét a Borg-Warner Tróefea.

Az Indianapolis 500 legjobbjait megörökítő monstrum csak 2017-ben ejtette meg első külföldi újtát, amikor az azévi győztes Takuma Sato vihette el hazájába, Japánba.

Egy évvel később ismét repülőgépre rakták és meg sem állt Angliáig, azon belül is a Goodwood Sebességfesztiválig, majd innen tovább vitték a wokinig McLaren Technology Centre-be.

2019-ben újra Európa felé vette az irány köszönhetően Simon Pageanud sikerének, akinek arcmását egyensen Párizsban leplezték le.

A trófea idén megint útra kel, a cél pedig Svédország.

A 2022-es győztes Marcus Ericsson a BorgWarner Inc. és a saját szponzora, a Huski Chocolate által szervezett rendezvénysorozat fő attrakciója lesz, aminek részeként egy külön ünnepségre is sor kerül a 32 éves pilóta szülővárosában, Kumlában.

„Elképesztő érzés, hogy elvihetem a Borg-Warner Trófeát Svédországba, hogy osztozhassak a győzelmemben a családommal, barátaimmal és a rajongókkal” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a Chip Ganassi Racing pilótáját.

„Nagyon különleges élmény lesz ez számomra, különösen a vasárnap, amikor egyenesen Kumla főterén lesz egy igazi party keretein belül. Annyira ikonikus ez a trófea és nagyon büszkévé tesz, hogy hazavihetem.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Leleplezték Marcus Ericsson arcképét az Indy 500 legendás trófeáján

>>>>>Harminchárman viszik vásárra a bőrüket a motorsport horrortrófeájáért