Pierre Gasly: Ross Chastain egy legenda

Pierre Gasly: Ross Chastain egy legenda
credit: Peter Fox/Getty/Red Bull Content PoolRoss Chastain vasárnap, Martinsville-en végrehajtotta az autósport történetének valaha volt egyik legelképesztőbb manőverét, a világ pedig konkrétan sokkot kapott.

A Trackhouse Racing versenyzője szupersztár lett, akit rajongók milliói méltatnak, kiegészülve olyan nevekkel, mint Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, vagy épp korábbi főnöke, Chip Ganassi.

A sort most egy újabb globálisan ismert pilóta gyarapítja Pierre Gasly személyében.

„Legenda!” – írta Twitteren a fiatal francia.

„Amikor kétséges, akkor nyomd padlógázzal!”

Falon futó mutatványa révén Chastain nem csak a pálya legjobb, Cup-autóval megtett körét prezentálta, de egyben szó szerint bevetődött a playoff döntőjébe is.

Néhány órával később, Brad Keselowski kizárása miatt végül kiderült, hogy vidójátékokat megszégyenítő akciója ellenére is tovább jutott volna, tette viszont abszolút nem volt hiábavaló, hiszen beírta magát a sportág történelemkönyvébe, sőt, már egyenesen dalt is írtak róla.

A kockázatos manőver miatt viszont több NASCAR-pilóta is felemelte a hangját, a szervezet viszont leszögezte, hogy a szezonzárón még nem várható szabálymódosítás az ügyben.A következő idényt tekintve viszont nincs kizárva.


BŐVEBBEN: Chastain falfutása nem ütközik szabályokba – MÉG

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy