NASCAR: Új hírek a sérült Reddick állapotáról

NASCAR: Új hírek a sérült Reddick állapotáról
credit: NASCAR MediaMár a 188. körben véget ért Tyler Reddick számára a NASCAR Cup múlt vasárnapi, Martinsville Speedwayen rendezett Xfinity 500-a.

A Richard Childress Racing pilótája a csapatrádión erős fejfájásra panaszkodott, hozzátéve, hogy még soha nem érezte ilyen rosszul magát.

Ezt követően a garázsok felé hajtott, ahol rögtön a csapattulajdonos Childress sietett hozzá, hogy egy öleléssel próbálja vigasztalni.

A 26 éves versenyző hétfőn este kiadott egy rövid sajtóközleményt, hogy hírt adjon az állapotáról.

“Tájékoztatás a jelenlegi helyzetemről. A verseny második szakaszának elején elrendelt rastartkor részese voltam egy tumultusnak, aminek során jelentős ütést kapott az autóm. Miután kivizsgáltak a pálya egészségügyi központjában, az orvosi csapat arra a következtetésre jutott, hogy ma [hétfőn] további teszteket kell végrehajtani.

Minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy 100%-os legyek mielőtt még megkapom az engedélyt a versenypályára való visszatérésre.

Már jobban érzem magam és keményen dolgozom az orvosok utasításait követve.”

Az ominózus új rajtnál Reddick a Hendrick Motorsports #48 Noah Gragson által vezetett Chevrolet-ját találta el.

Érdekesség, hogy az imént említett vegasi pilóta az elmúlt öt futamon pont az agyrázkódás miatt partvonalra került – de Phoenixen már visszatérő – Alex Bowmant helyettesítette.

Reddick a SiriusXM NASCAR Radio megkeresésére elmondta, hogy a 48-assal való csattanáskor előrebicsaklott a feje, majd visszavágódott a támaszékra.

Pontosan ugyanez történt az imént említett Bowmannel is Texasban.

Az arizonai – akárcsak a már részlegesen visszavonult Kurt Busch – a Next Gen hátuljára kapott ütés következtében sérült meg, amit a hírhedten merev kasztnijú autó leggyengébb pontjának tartanak.

Erre reagálva a NASCAR már tesztelte is az új, frissített lökhárítót, amit a következő szezonban minden csapat számára kötelezővé fognak tenni.

Figyelemfelkeltő viszont, hogy Reddick alacsony tempóval történt ütközés után volt kénytelen kiállni, ami ráadásul a gép elejét érte.

Tyler egyébként a 2023-as szezontól pont a kényszer-visszavonult Busch helyét veszi át a 23XI Racingnél.

Felröppentek olyan hírek, hogy mostani rosszullétének köze lehet az október 23-ai balesetéhez Homesteaden.

Reddick azonban nem hiszi, hogy a két eset eset összefüggne.

„Frontálisan vágódtam a belső falnak. Melepően nagy erejű volt, de jól éreztem magam közvetlenül utána, majd napokkal később is. Amennyire tudom, Homesteadnek és Martinsville-nek nincs közük egymáshoz.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy részt vehet-e a november 6-ai, Phoenix Racewayen esedékes szezonzárón.

„A hét hátralévő részében mindenre nagy figyelmet fordítok, hogy biztosan rendben legyek. Remélhetőleg problémamentesek lesznek a következő napok… Ha mégis valami történne, akkor a helyes dolgot fogom tenni.

Nem ülök vissza az autóba, ha nem érzem jól magam. Meglátjuk mi lesz, jelenleg napról napra haladunk.”