Logano a NASCAR beavatkozását sürgeti Chastain manővere miatt – „Ebből nem szabad rendszert csinálni”

Logano menőnek tartja Chastain “gamer”-akcióját, ugyanakkor a NASCAR közbelépését sürgetiLenyűgözte a NASCAR közösségét Ross Chastain vasárnapi, martinsville-i befutója.

A Trackhouse Racing pilótája szó szerint a falon végigszáguldva hajrázott, aminek révén nem csak lenyomta a továbbjutás szempontjából közvetlen ellenfelét, Denny Hamlint, de még pályacsúcsot is döntött.

Ezzel a 29 éves floridai bejutott a november 6-ai, phoenixi bajnoki döntőbe, ahol Joey Loganóval, Chase Elliottal és Christopher Bellel fog megküzdeni a bajnoki címért.

Manőverét egyenesen a NASCAR valaha volt leglátványosabb pillanatának kiáltották ki, már-már élő legenda státuszba emelve őt.

Akadtak azonban olyanok, akik nem voltak ennyire elragadtatva a jelenet láttán.

Kyle Larson – aki már maga is megpróbálkozott ilyesmivel – kiábrándítónak nevezte, míg Logano szerint ebből nem szabad rendszert csinálni.

„Mindannyian csináltuk ezt gyerekként és videójátékban is, ahol így gyorsulsz fel” – nyilatkozta a Team Penske pilótája a futamot követő sajtótájékoztatón.

[A való világban] is mindenki gondolt már erre, de én legalábbis biztosan. Az is eszembe jutott, hogy vajon hány versenyt nyerhettem volna itt ezzel a módszerrel. Akármennyire is látványos és működőképes, a gond az, hogy kinyitotta vele Pandora szelencéjéét.

Most már az összes Xfinity, Truck és Cup-futamon, pályától függetlenül belép a képbe a falon való versenyzés. Ez pedig nem jó, nagyon nem.

Úgy értem, elképesztő volt látni és nem is ütközik szabályokba. Ugyanakkor valamit tenni kell ellene, mivel nem hiszem, hogy azt szeretnék látni, amint a teljes mezőny a falon fut a kockás zászlóig.

Abban sem vagyok biztos, hogy ez a legbiztonságosabb dolog a versenyzőkre és a rajongókra nézve. Mi van akkor, ha a kerítés, vagy a kapu nem eléggé zárt, vagy kissé hajlott és elkapja az autót? Ross nagy kockázatot vállalt. Isten áldja őt, fantasztikus volt.”

Loganónak feltették a kérdést, mi a véleménye arról, hogy a fanyalgók szerint Chastain akciója inkább cirkuszi mutatvány volt, mintsem sportszerű megmozdulás.

„Ahogyan már mondtam, ennek nem szabad minden héten megtörténnie. Nem csinálhatunk belőle szokást. Ha egyszer előfordul, az nagyon klassz. Ha ez nem fog bekerülni a SportsCenter top 10-es listájára, akkor nem tudom tudom mi. [hint: bekerült, ráadásul az első helyen, lásd lent . a szerk.]

Verseny a bajnokságért, őrület! Valamit viszont tenni kell ezügyben. Egyszer oké, de heti rendszerességgel már nem lenne valami professzionális.”

Miután több versenyző is hasonló aggodalmát fejezte ki a színfalak mögött, a NASCAR közzétette hivatalos állásfoglalását.

Ennek értelmében leszögezték, Chastain manővere megfelelt a szabálykönyv előírásainak, de az elkövetkezendő napokban beszélni fognak a mezőny tagjaival is erről és esetleges következményeiről.
KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Ez a valóság? Az évezred befutóval jutott be a playoff-döntőbe Chastain!

>>>>>Larson kiábrándítónak tartja Chastain egy perc alatt legendássá vált befutóját

>>>>>Reddick rosszullét miatt feladta a martinsville-i versenyt

>>>>>Kizárták Brad Keselowskit

>>>>>Egy rajongói videó megmutatja, mennyire őrült is volt valójában Chastain gamer-manővere

>>>>>Kiderült, hogy totál felesleges volt Chastain őrült mutatványa

>>>>>Fernando Alonso odáig van Chastain manőveréért