NASCAR: Ty Gibbs Jézushoz hasonlította magát – Az internet népe le is szedte róla a keresztvizet

NASCAR: Gibbs Jézushoz hasonlította magát – Az internet népe le is szedte róla a keresztvizetA NASCAR Xfintiy Series szombati, martinsville-ei versenyének utolsó körében Ty Gibbs úgy szerezte meg a győzelmet, hogy nemes egyszerűséggel kiütötte az élről csapattársát, Brandon Jonest.

Utóbbi pilóta ennek köszönhetően nem jutott be a playoff phoenixi döntőjébe, egyúttal pedig a Joe Gibbs Racinget is megfosztotta attól, hogy két autóval is harcba szállhassanak a bajnoki címért.

Ebből adódóan Ty-nak a JR Motorsports triójával – Noah Gragsonnal, Josh Berryvel és Justin Allgaierrel – kell megküzdenie a kupáért, akik ráadásul minden valószínűség szerint Jones segítségére is számíthatnak, lévén 2023-tól már ő is ezen gárdát fogja erősíteni.

Sportszerűtlen manővere ellenére Gibbs boldogan ünnepelte sikerét, a helyszíni nézők azonban nem díjazták tettét, aminek hangos fújolás, valamint a „Köszi, nagypapi” skandálásával adtak hangot utalva arra, hogy a 20 éves pilóta Joe Gibbs unokája.

A leintés után a fiatal versenyző állította, hogy csak „arrébb akarta tessékelni” Jonest, kiütni viszont nem.

Megbánást viszont nem igazán tanúsított.

Sőt.

A futamot követően Gibbs a SiriusXM NASCAR Radiónak is interjút adott, aminek során a riporter megkérdezte tőle, hogy mennyire zavarta őt a rajongók ellenséges reakciója.

„Mindig ugyanaz a bibliai idézet jut esztembe, hogy Jézust gyűlölték elsőként az emberek között” – válaszolta a közismerten mélyen vallásos versenyző.

„Szóval ez az élet része. Elnémítom magamban a közönséget, profi sportolóként ezt kell tenned. Szerintem még a legjobb embereket is ki fogják fújolni, ez ezzel jár. Nem engedheted meg magadnak, hogy mások véleménye, gondolatai határozzák meg a cselekedeteidet és emiatt rosszul érezd magad.”

Gibbs szavai hallatán a közösségi médiában elszabadult a pokol.

„Ha jól emlékszem, Jézus a vizet borrá változtatta, nem pedig a csapattársát rakta a kerítésbe” – írta egy felhasználó Twitteren.

Egy másik feltette a nagy kérdést:

„Jézusnak is a nagyapja fizetett mindent?”

A reakció erre sem váratott sokáig:

„Az ő apja Isten volt, szóval az egy kicsit menőbb a pénznél.”

Volt, akinek a tavaszi, szintén Martinsville-en történt másik balhéja jutott eszébe, amikor is a pályán, Sam Mayerrel történt konfrontációt ököllel torolta meg úgy, hogy kollégájával ellentétben nem vette le a sisakját.

„Mondja ezt egy olyan kölyök, aki sisakban bunyózik.”„Akkor Jézus szó szerint átvette a kormányt?” – utalt valaki az isteni beavatkozást sürgető „Jesus, take the wheel” kifejezésre.

„Képzeld el, hogy már eleve bent vagy a playoff-döntőben, nekimész a versenyt vezető saját csapattársadnak, kiütve őt a bajnokságból, majd utána Jézus Krisztushoz hasonlítod magad.”

Persze nem mindenki viccelte el a dolgot:

„Ez az ember Jézus Krisztushoz, a Messiáshoz hasonlította magát. Ő nem keresztény, hanem csak egy nárcisztikus személy.”

„Ty, ha Jézushoz hasonlítod magad az bűn.”

„Nem emlegetheted magad egy lapon Jézussal a mai, pályán történt események kapcsán. Jézust azért fújolták, mert az igazat mondta és tanította. Téged viszont azért, mert egy sportszerűtlen, arrogáns faszkalap vagy.”

„Ez istenkáromlás, Ty!”

„Ha már bibliai karakterek, akkor te inkább Júdás vagy. Elárultad a csapatod.”

„Te tényleg azt hiszed magadról, hogy olyan vagy, mint Jézus? Azt hiszem, szakemberre van szükséged.”

„Ez volt a leg-Kanye Westebb dolog, amit hallottam.”

„Mi? Jézus most biztosan azt mondja: ‘Ez a te sarad, kölyök. Engem hagyj ki belőle'”

„Te mindig azt hangoztatod, hogy mennyire mélyen hívő keresztény vagy. Javíts ki, ha tévedek, de a legtöbb keresztény azt gondolja, hogy Jézus jobb volt náluk és emiatt alázatosak az irányába.”

„Jól hallottam? Gibbs tényleg Jézus Krisztushoz hasonlította magát? Mondjátok, hogy ez egy kibaszott álom!”

„Ennek a fiatalembernek komoly problémái vannak a realitásérzékével.”

„Ha tényleg így gondolja, akkor a NASCAR-nak fel kell őt függesztenie húsvétig.”

Egy szurkoló már Gibbs jövőjén töprengett:

„Ez azt jelenti, hogy Ty is a kereszten végzi?”

Más még azt is sajnálná tőle:

„Ty inkább szálljon le a keresztről. Hasznosabb dolgokra kell a fa.”

Valaki pedig egyenesen figyelmeztette:

„Jézus mindent lát. Azt is, hogy hazudsz, mint a vízfolyás.”

KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Csapattársát kiütve nyert Gibbs, kialakult a playoff-döntő mezőnye

>>>>>Gragson “hátravitte volna” Gibbset, ha vele csinálja azt, amit saját csapattársával

>>>>>Nem elég a Gibbs-balhé, még verekedés is volt Martinsville-en