NASCAR: Ez a valóság? Az évezred befutóval jutott be a playoff-döntőbe Chastain!

NASCAR: Ez a valóság? Az évezred befutóval jutott be a playoff-döntőbe Chastain!Epikus hajrában alakult ki a NASCAR Cup Series 2022-es playoff-döntőjének négyfős mezőnye.

A végső győzelmet Christopher Bell kaparintotta meg, aki ezzel idei harmadik, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a negyedik látogatását tehette a victory lane-en.

A legfontosabb viszont az, hogy a Joe Gibbs Racing versenyzője ennek révén már biztosan harcba szállhat a bajnoki címért a november 6-ai, Phoenix Racewayen rendezendő finálén.

Sikere azonban lényegében senkit sem érdekelt.

Az utolsó körben ugyanis Ross Chastain egy olyan, videójátékokat idéző manővert hajtott végre, aminek láttán mindenkinek leesett az álla.

A Trackhouse Racing versenyzője szó szerint a falra felkenődve hajrázott, aminek hatására 18.845 másodperccel nem csak a Martinsville Speedway valaha volt leggyorsabb, Cup-autóval futott körét prezentálta, de az utolsó métereken konkrétan „belőtt” Denny Hamlin mellé, majd le is hagyta.

Ennek köszönhetően ő jutott be a top 4-be, kiejtve imént említett, JGR-es kollégáját.

Chastain mutatványát rögtön el is könyvelték minden idők leglátványosabb pillanatának. Bár ezzel lehet vitatkozni, de az biztos, hogy a WTF-ranglistákon elkelő helyet fog elfoglalni az év végi összesítésekben.

„El sem tudtam képzelni, hogy ilyesmi egyáltalán lehetséges” – nyilatkozta a látottak kapcsán a Trackhouse társtulajdonosa, Justin Marks.

„Mindez a bizonyíja, mennyire versenyképes is Ross és hogy az ő világában nincsenek szabályok!”

A „Dinnyék urán” és Bellen kívül esélyes maradt még az idei kupáért Chase Elliott, valamint Joey Logano is, aki már Las Vegasban kvalifikálta magát a fináléba.

A Trackhouse azonban mégsem lehetett felhőtlenül boldog, hiszen Chastain csak egyéniben került be, miután a csapatok bajnokságában Kyle Larson a homesteadi győzelme révén már eleve elfoglalt egy helyet az 5-ös számú Chevyjével.

A Martinsville-en megszokottahoz képest a futam viszonylag nyugodtan telt.

Mindössze két alkalommal kellett megszakítani a körözést pályán történt incidens miatt, ezek közül is a legijesztőbbet Austin Dillon produálta, aki fékhiba miatt szállt bele nagy sebességgel a falba.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem esett baja.

A Richard Childress Racingnek általánosságban véve is pocsék napja volt, miután a másik autójukat vezető Tyler Reddick rosszullét miatt már a féltáv előtt kiállni kényszerült.

A 26 éves pilóta erőteljes fejfájásra panaszkodott a rádión, a The Athleticnek pedig az egyik csapattag úgy nyilatkozott, hogy már egész héten pocsékul volt.

A jövőre már a 23XI Racingnél az agyrázkódás miatt részlegesen visszavonuló Kurt Buscht váltó versenyző az október 23-ai, homesteadi fordulón balesetet szenvedett, aminek kapcsán rögtön megindultak a találgatások egy potenciális fejsérülés kapcsán.

Az RCR később azt a tájékoztatást adta, hogy Reddick az orvosi központban átment a neurológiai teszten, de az elkövetkezendő napokban újabb vizsgálatok várnak rá.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Reddick rosszullét miatt feladta a martinsville-i versenyt

>>>>>Ez a valóság? Az évezred befutóval jutott be a playoff-döntőbe Chastain!

>>>>>Larson kiábrándítónak tartja Chastain egy perc alatt legendássá vált befutójátUPDATE: KIZÁRTÁK BRAD KESELOWSKIT