Larson kiábrándítónak tartja Chastain egy perc alatt legendássá vált befutóját

Larson kiábrándítónak nevezte Chastain egy perc alatt legendássá vált befutójátEgy elképesztően látványos, mi több, irreális befutóban verekedte be magát Ross Chastain a NASCAR Cup Series bajnoki döntőjébe.

A Trackhouse Racing versenyzője szó szerint a falon száguldott végig az utolsó körben, lendülete révén pedig az utolsó pillanatban vágódott be közvetlen ellenfele, Denny Hamlin mellé, végül kiütve a JGR-est a playoffból.

Chastain mutatványát egyenesen a sportág leghihetetlenebb jelenetének kiáltották ki, akkora lelkesedést kiváltva a NASCAR közösségéből, hogy a győztes Christopher Bell – aki szintén bejutott a top 4-es fináléba – senkit sem érdekelt.

Egyvalaki azonban nem volt lenyűgözva a látottaktól a másodikként leintett Kyle Larson személyében.

A 2021-es bajnok tavaly Darlingtonon hasonló módon támadta a győzelemért Denny Hamlint, de nem járt sikerrel.

Egy kicsit szégyellem, hogy megcsináltam, mert eléggé kiábrándítónak tartom az ilyesmit, örülök, hogy végül nem nyertem így” – nyilatkozta most Martinsville-en.

„Szerintem nem fest éppen jó képet a sportunkról. Nem tudom, hogy ti srácok hogy vagytok vele, valószínűleg azt gondoljátok, menő. Szerintem viszont nagyon kínos.”

Manőverének hála Chastain 18.845 másodperc alatt teljesítette a végső fél mérföldet, amivel új pályacsúcsot állított be.

Összehasonlításként az utolsó kör második legjobb idejét Larson produkálta 20.508-cal, míg a szintén általa szerzett pole is csak 19.709 mp volt.

Bár Chastain manővere nem ütközik szabályokba, a 2021-es bajnok azonban tisztességtelennek tartotta.

„Ez rosszabb, mint amikor levágod a kanyart. Véleményem szerint így is kellene kezelni, mivel sok időre, ezáltal előnyre tett szert vele.”

A jelenet kapcsán ráadásul úgy véli, hogy még vicc tárgyává is teszi a NASCAR-t az autósport világán belül.

„Vitatkozhatnak azzal, hogy a fal is a pálya határát képezi-e. A Forma-1 jóval nagyobb, mint mi és fogadok, hogy az ő rajongóik közül is sokan látták ezt, a legtöbben pedig lesajnálóan azt mondták: ‘Végülis, ez a NASCAR’, ami nem vett ránk jó fényt.

A szavainak viszont némiképp ellentmond, hogy vasárnap Chastain produkciója került az ESPN legjobb sportpillanatokat rangsoroló, top 10-es listájának élére.

Larson burkoltan utalt arra is, hogy arra számít, Hamlin a szezonzárón bosszút fog állni.

Nem hiszem, hogy ez volt a legtisztességesebb mód arra, hogy [Chastain] bejusson a bajnoki döntőbe. Úgy érzem, ezzel ellopta olyasvalakitől, aki jobban megérdemelte volna.

Azt hiszem, Hamlint ütötte ki, szóval meg lennék lepve, ha Ross sokáig eljutna vasárnap.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Ez a valóság? Az évezred befutóval jutott be a playoff-döntőbe Chastain!

>>>>>Logano a NASCAR beavatkozását sürgeti Chastain manővere miatt – “Ebből nem szabad rendszert csinálni”

>>>>>Reddick rosszullét miatt feladta a martinsville-i versenyt

>>>>>Kizárták Brad Keselowskit

>>>>>Egy rajongói videó megmutatja, mennyire őrült is volt valójában Chastain gamer-manővere

>>>>>Kiderült, hogy totál felesleges volt Chastain őrült mutatványa

>>>>>Fernando Alonso odáig van Chastain manőveréért