Gragson „hátravitte volna” Gibbset, ha vele csinálja azt, amit saját csapattársával

Gragson “hátravitte volna” Gibbset, ha vele csinálja azt, amit JonesszalNem növelte esélyeit a NASCAR legnépszerűbb versenyzőjének díjára Ty Gibbs Martinsville-en.

A Joe Gibbs Racing pilótája az Xfinity Series futamának utolsó körében nemes egyszerűséggel kiforgatta élen haladó csapattársát, Brandon Jonest, így megszerezve a győzelmet.

A manőver nem csak sportszerűtlen volt, de egyben a rájátszás tekintetében felesleges is. Ráadásul még a JGR-nek is komolyan ártott vele.

Gibbs a második hellyel is simán bejut a november 5-ei fináléba, Jonesnak azonban ehhez mindenképpen nyernie kellett volna.

Így viszont a huszonharmadikként zárt, maga a gárda pedig ennek révén két autó helyett csak eggyel képviselteti magát a top 4-ben.

A bajnoki döntőbe így a korábbi győzelmeik révén már korábban kvalifikált Noah Gragson és Josh Berry mellett Justin Allgaier jutott be.

Ez azt jelenti, hogy Ty-nak három JR Motorsports-ossal kell megküzdenie a trófeáért. Sőt, számolhatunk néggyel is, hiszen a jövőre már szintén ezt a gárdát szolgáló Jones is minden valószínűség szerint őket fogja segíteni.Jones kiiktatása után Gibbs boldogan fánkozott, miközben a lelátókon ülő nézők masszívan fújolták. A dühös rajongók később sem hagyták abba és rákezdtek a „Köszi, nagypapi” rigmus skandálására, utalva arra, hogy Ty a csapattulaj Joe Gibbs unokája.

Egy csoportnyi szurkoló még a JGR kamionjához is elsétált és miközben a csapattagok összepakoltak, tovább folytatták a füttykoncertet.

Gibbs – akinek manőverét a NASCAR közössége egyöntetűen utasította el – próbálta megmagyarázni tettét.

„Határozottan nem volt tiszta, ez tény” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján.

„Nem akartam kiütni, csak arrébb tessékelni és akkor nyerhetek. Ő a csapattársam, de nyilvánvalóan nyerni akartam, ez fontos számomra. Most pedig megyek a bajnoki címért, ami klassz! Máskor is kiraktak már bennünket is a pályáról, ez a versenyzés része.”

Nem ez volt az első balhéja idén a 20 esztendős pilótának.

A szintén Martinsville-en rendezett, tavaszi futamon – amit ironikus módon pont Jones nyert meg – egy Sam Mayerrel folytatott csata hevében végezte a falban, amit követően teljesen lement előtte a függöny.

A pit roadon konkrétan beleparkolt kollégája autójába, majd utána dühöngve meg is indult felé és hangos szóváltást követően mellkason ütötte, amiből végül egy konkrét tömegverekedés lett.

A Cup Series texasi versenyén pedig a pitroadon lökte meg szándékosan Ty Dillont, miután a Petty GMS Motorsports pilótája kiállása után hibázott és kissé érintette az érkező Gibbs autóját.

Tette nem csak sportszerűtlen, de egyben életveszélyes is volt, lévén alig méterekre tartózkodtak tőlük az RFK Racing csapattagjai, plusz a NASCAR néhány tisztviselője is.

„Azt hiszem, ezzel kell szembesülnöd, ha a Ty Gibbs Racing … akarom mondani a Joe Gibbs Racing autóját vezeted” – nyilatkozta gúnyosan Jones mostani kiiktatása kapcsán Gragson.

„Tönkrevágta őt a kanyarban, de ez nem az én harcom.”

Érthetetlennek tűnhet, hogy egy versenyző a saját csapattársát iktatja ki szándékosan a playoffban, de Gibbs esetében ez Gragsont abszolút nem lepte meg.

„Ha róla van szó, akkor totálisan el tudom hinni. Simán. [A JGR-t tekintve] feltételezem, hogy ők is tartanak minden héten mítingeket, ahol megbeszélik, hogy a saját érdekükben az a legjobb, ha a lehető legtöbb autójuk ott van a top 4-ben. Nálunk a JRM-nél az volt a cél, hogy a 7-es [Allgaier] is bent legyen, ami sikerült is a 19-es [Jones] szerencsétlensége miatt.

Én nagyon, de nagyon dühös lennék a 19-es helyében. Ha Gibbs ezt velem csinálja, akkor biztosan nem mosolyogna és fotózkodna a győztesnek járó óra mellett, arra mérget vehetnek. Most valahol hátul lenne némi iskolán kívüli tevékenység miatt. De ismétlem, ez nem az én harcom. Boldoggá tesz, hogy JR Motorsports három autóval is bent van a döntőben és izgatott vagyok, hogy a bajnoki címért versenyezhetek.”

Gragson szerint a finálé nem lesz leányálom Ty számára.

„Nem miattam kell az 54-esnek aggódnia. Persze bennünket is utolértek már a dolgai a pályán, de ezzel már szinte mindenki így van. Ez egy szemét megmozdulás volt tőle, ami utol fogja érni.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Csapattársát kiütve nyert Gibbs, kialakult a playoff-döntő mezőnye

>>>>>Ty Gibbs Jézushoz hasonlította magát – Az internet népe le is szedte róla a keresztvizet

>>>>>Nem elég a Gibbs-balhé, még verekedés is volt Martinsville-en