„Annyira bátor”-Lewis Hamilton büszke Bubba Wallace-ra

Lewis Hamilton büszke Bubba Wallace-ra és azt kéri tőle, hogy járjon emelt fővel
credit: Mercedes-AMG PETRONAS F1 TeamA fotelből volt kénytelen követni a NASCAR Cup Series homesteadi versenyének eseményeit Bubba Wallace.

A 23XI Racing pilótáját a Las Vegas-i fordulón véghezvitt ámokfutása miatt tiltották el erről a fordulóról, miután szándékosan, padlógázzal megtorpedózta Kyle Larson 5-ös számú Chevyjét.

Bosszúja mögött a 2021-es bajnok egy pár másodperccel korábbi előzési kísérlete állt, aminek következtében – bár autóik egy pillanatra sem érintkeztek – Wallace súrolta a falat.

Az alabamai még azután sem nyugodott le, hogy pontot tett nem csak kettejük, de a balhéba járulékos veszteségként belekeveredett toyotás márkatársa, Christopher Bell futamán is.

Dühtől vezérelve odasétált Larsonhoz és erőszakosan rátámadt, amit azonban a kaliforniai nem viszonzott.

Tettét később kormányműhibára próbálta fogni, a NASCAR vizsgálata azonban egyértelműen bizonyította, hogy szó sem volt ilyesmiről.

A rajongók jelentős része – beleértve Bubba saját szurkolóinak többségét is – keveselte a büntetést, a Team Penske-nek vezető Joey Logano pedig egyenesen odáig ment, hogy kijelentette, akciójával meg is ölhette volna Larsont.

Wallace konkrétan a hírhedten merev kasztnijú Next Gen autó leggyengébb pontjának számító hátsó területet célozta meg. Pontosan ez a rész állt az utóbbi idők legnagyobb, biztonságot – pontosabban annak hiányát – övező botrány középpontjában is.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azonban nem nézte jó szemmel, hogy mennyi támadás éri amerikai kollégáját, ezért azt tanácsolta neki, hogy maradjon távol a közösségi médiától.

„A legjobb amit tehet, hogy nem engedi, bármi is lehúzza” – idézte a brit szupersztár szavait az Associated Press.

„Csak hajtson előre emelt fővel, ne adja fel és ne hallgasson arra, amit mondanak, ne olvassa a közösségi médiát, csak továbbra is higgyen önmagában. Ha engeded, hogy ezek a dolgok elérjenek hozzád, akkor vissza is tudnak tartani. Szóval annyit kérek tőle, hogy fel a fejjel és ne adja fel.”

Hamilton két évvel ezelőtt figyelt fel Wallace-ra, amikor sikerült elérnie a konföderációs zászló betiltását a NASCAR pályáin, emellett pedig a Black Lives Matter mozgalom egyik legnagyobb szószólójává is vált.

Piacképességén még a hírhedt talladegai hóhérkötél-gate sem csorbított, amit jól példáz, hogy őt szerződtette le a Michael Jordan és Denny Hamlin által alapított 23XI.

Hírneve és aktivista szerepe révén olyan márkákat vonzottak be szponzorként, mint a Doordash, a McDonald’s, vagy épp a Dr. Pepper. Tavaly pedig a Netflix még egy külön dokusorozatot is forgatott róla.

„Szerintem elképesztő, amit képvisel” – folytatta Hamilton.

„Annyira bátor a szókimondásával! Láttam a netflixes sorozatát és őszintén szólva nagyon büszke vagyok rá.”KAPCSOLÓDÓ: Wallace azt akarja, hogy a NASCAR következetesebb legyen a büntetések terén