A NASCAR semmi kivetnivalót nem lát Gibbs martinsville-i akciójában

A NASCAR semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy Gibbs kiütötte a csapattását
credit: Mike Mulholland/Getty/NASCAR MediaSzombaton, Martinsville-en véglegessé vált a NASCAR Xfintiy Series playoff-fináléjának mezőnye.

Ennek értelmében a JR Motorsports három autó/pilóta kombóval vághat neki a mindent eldöntő phoenixi futamnak, míg a Joe Gibbs Racing csak eggyel a Ty Gibbs által vezetett 54-es Toyota képében.

Simán lehetett volna viszont kettő-kettő is az arány, ha utóbbi versenyző nem löki ki az utolsó körben tulajdon csapattársát, Brandon Jonest.

Erre a rájátszás szempontjából az égvilágon semmi szüksége nem volt, mivel ő már a második hellyel is bőven bent volt a bajnoki döntőben, Jonesnak viszont mindenképpen a győzelem kellett volna hozzá.

Az eset után felhőtlenül ünneplő GIbbsnek a helyszíni közönség rögtön tudomására is adta nemtetszését hangos fújolás és a „Köszi, nagypapi!” szavak skandálásával.

Később a 20 éves pilóta maga is bevallotta, hogy direkt ment neki kollégájának, bár állítása szerint kilökni nem akarta, csak „arrébb tessékelni”. A rajongók reakcióját látva pedig egyenesen Jézushoz hasonlította magát.

Sokan azonnal súlyos büntetést, mi több, eltiltást követeltek Gibbsnek, mondván nem csak veszélyes volt, de maximálisan sportszerűtlen is.

A NASCAR azonban még csak nem is vizsgálta az esetet.

A The Athletic érdeklődésére a szervezet elmondta, hogy semmi kivetnivalót nem találtak az incidensben. Állításuk szerint csak kemény versenyzésről volt szó, azt pedig nem feltételezik, hogy Gibbs direkt akarta összetörni Jones autóját.
KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Csapattársát kiütve nyert Gibbs, kialakult a playoff-döntő mezőnye

>>>>>Ty Gibbs Jézushoz hasonlította magát – Az internet népe le is szedte róla a keresztvizet

>>>>>Gragson “hátravitte volna” Gibbset, ha vele csinálja azt, amit saját csapattársával

>>>>>Nem elég a Gibbs-balhé, még verekedés is volt Martinsville-en