Szemétből mentették, ma már abszolút sztár a profi autósport „első macskája”

Szemétből mentették, ma már abszolút sztár a “profi autósport első macskája”
credit: Mr. Tickles/TwitterNincs olyan NASCAR-rajongó, aki ne hallott volna Mr. Ticklesről, vagy ahogyan csak manapság nevezik „a profi autósport első macskájáról”.

A Kaulig Racingnek vezető AJ Allmendinger négylábú barátja a közösségi média valamennyi platformján jelen van, mindennapjait ezrek követik és már saját reklámszerződésekkel is rendelkezik.

A népszerű versenyző saját bevallása szerint kutyásnak tartotta magát, hét évvel ezelőtt azonban egy csapásra minden megváltozott.

2015 augusztusában Allmendingernek épp egy tévéfelvételen volt jelenése, amikor elkezdett jelezni a telefonja.

„A Race Hubot forgattuk, amikor Tara (akkori barátnője, ma már felesége) üzenetet küldött, hogy talált egy kiscicát az egyik szemetesnél” – idézte fel azt a napot a versenyző a NASCAR.com-nak adott interjújában.

„Próbálták kicsalogatni, adtak neki enni, de megfogni nem tudták. Valahányszor hozzáértek, beszaladt a konténer alá és képtelenek voltak elkapni.”

Miután befejezte a munkát, Allmendinger is csatlakozott a mentőakcióhoz.

„Körülbelül egy órán át ültem ott azon gondolkodva, miként lehetne azt a macskát kicsalogatni, de nagyon okos volt. Láthatóan nem akarta, hogy megfogjuk. Több, mint 40 Celsius fok volt odakint, a cica pedig nagyon sovány volt. Az járt a fejemben, hogy másnap már nem lesz ott, vagy ha mégis, akkor nem úgy, ahogyan mi szeretnénk…”

Végül nagy erőfeszítések árán, de sikerült megragadni az alig kéthónapos macskát és Allmendingerék magukkal vitték haza.

„Visított és harcolt, de hamarosan már otthon érezte magát a puha takarón, teli hassal.”


credit: Mr. Tickles/Twitter

Ekkor kezdődött el a Mr. Tickles nevet kapó macska nagy kalandja, aki az összes versenyre elkíséri a pilótát és közben élvezi, hogy mindenki a kegyeit keresi egy kis símogatás, séta, vagy épp jutalomfalatok formájában.

Allmendingernek szintén jót tesz a jelenléte, mivel állítja, nagyban segít neki csökkenteni a stresszt.

„Mr. Tickles egy igazi repülős macska, az emberek pedig már folyton azt kérdezgetik, hogy ‘Itt van Tickles? Hol van Tickles?’.”

A cica ráadásul trükköket is tud.

„Pacsit ad, Tara pedig egyenesen boxolni is szokott vele, igazán jó Tickles jobb egyenese! Lehet vele dumálni is, ha beszélsz hozzá, akkor visszanyávog.”

Ticklesnek rajongói is vannak.

„Egyszer egy verseny után Tarával beugrottunk egy charlotte-i bevásárlóközpontba. Az egyik üzletben ki voltak téve születésnapi kártyák rajta egy macska képével, ami teljesen olyan volt, mint ő. Mondtam is Tarának, hogy ‘Nézd, ez itt Mr. Tickles!”. Ekkor az eladó hölgynek felcsillant a szeme: „Mr. Tickles? Imádom azt a cicát, követem őt Instagramon”.

Allmendinger azonosulni is tud a macsekkal.

„Valódi személyisége van, sokszor be nem áll a szája és olykor rohadt idegesítő tud lenni, szóval teljesen olyan, mint én.”

Tickles korábban nem viselte el más állatok társaságát, ma viszont már megenyhült és lett egy hűséges szőrös barátja is a francia bulldog Xena személyében.

A főnök azonban természetesen továbbra is ő a családban.