NASCAR: Kyle Larson szerezte meg a pole-t Martinsville-en

NASCAR: Kyle Larson szerezte meg a pole-t Martinsville-en
credit: Stacy Revere/Getty/NASCAR MediaKyle Larson múlt vasárnap, a Homestead-Miami Speedwayen elkapta a fonalat és úgy fest, esze ágában sincs azt elengedni.

A Hendrick Motorsports pilótája domináns győzelme után hat nappal már a Martinsville Speedwayen ünnepelhetett pole-t, aminek révén idén ötödször, teljes eddigi NASCAR Cup karrierjét tekintve pedig tizenkilencedszer indulhat a rajtrács éléről.

Mellőle csapattársa, Chase Elliott várhatja a startot jelző zöld zászlót.

A második sort Chase Briscoe (Stewart-Haas Racing) és Ryan Blaney (Team Penske) alkotja, míg a harmadikból egy újabb SHR-es, név szerint Cole Custer, valamint az RFK Racing társtulajdonosa/pilótája, Brad Keselowski iramodhat neki a távnak.

Az Xfinity 500 névre hallgató futam egyben a playoff top 8-as szakaszának lezárása is lesz, aminek végén kialakul a november 6-ai, Phoenix Racewayre kiírt bajnoki döntő négyautós és négyfős mezőnye.

Vegasi győzelmének hála Joey Logano saját magát és a Team Penske 22-es Fordját is bejutattatta a fináléba, míg homesteadi diadala révén Larson 5-ös Chevyje is harcba szállhat a csapatok bajnoki címéért.

Ő azonban egyéniben már nem védheti meg a címét, miután nem jutott tovább a legjobb nyolc közé sem.