Egy bajnoki cím már eldőlt a NASCAR Cupban

Egy bajnoki cím már eldőlt a NASCAR Cupban
Kyle Larson október 23-án, Homesteaden domináns győzelmet aratott a Chevy színeiben (credit: Jared East/Getty/NASCAR MediaBár az egyéni és csapatbajnoki cím sorsa csak jövő vasárnap, a Phoenix Racewayen fog eldőlni, a gyártók titulusa azonban már most véglegessé vált a NASCAR Cup mezőnyében.

Mivel itt nem playoff-rendszer, hanem a teljes szezon során gyűjtött pontok számítanak, a Chevrolet két futammal az idény vége előtt felülhetett a széria trónjára.

A csokornyakkendős brigád az eddigi 34 versenyből 19-et nyert meg, aminek révén zsinórban második, összességében pedig negyvenegyedik titulusukat ünnepelhetik a NASCAR legmagasabb kategóriájában.

Emellett pedig azt is elmondhatják magukról, hogy ők lettek a Next Gen éra első bajnokai.

„Minden egyes szezon elején a bajnoki címet tűzzük ki célul” – mondta a Chevrolet amerikai részlegének alelnöke, Jim Campbell.

„A NASCAR Cup Series gyártók bajnokságának megnyerése magas prioritást képez számunkra. Ez a mostani siker a Hendrick Motorsports, a Richard Childress Racing, a Trackhouse Racing, a Petty GMS, a Kaulig Racing, a JTG Daugherty és a Spire Motorsports közös, egy csapatként való munkájának eredménye.

Köszönetet szeretnénk mondani a Chevrolet mérnökeinek, crew chiefjeinek, versenyőinek és tulajdonosainak, akik mindannyian részesei ennek a címnek.”

A második helyért még folyik a harc a széria másik két gyártója, a jelenleg 1157 pontos Ford és az 1130 egységen álló Toyota között.

A Chevy október 15-én, Josh Berry (JR Motorsports) Las Vegas-i győzelmével szintén bebiztosította magának a másodosztályú Xfinity Series bajnoki címét is.