Csapattársát kiütve nyert Gibbs, kialakult a playoff-döntő mezőnye

Csapattársát kiütve nyert Gibbs, kialakult a playoff-döntő mezőnyeBalhés véget ért a NASCAR Xfintiy Series martinsville-i futama.

A Dead On Tools 250 a rájátszás top 8-as szakaszának utolsó fordulóját képezte, így a tét már egyenesen a bajnoki döntőbe való jutás volt.

A mezőnyből csak az egyaránt a JR Motorsportsot szolgáló Josh Berry és Noah Gragson érezhette biztonságban magát, akik az előző két versenyen aratott győzelmeikkel kvalifikálták magukat a nagy fináléba.

Martinsville-en tehát két pozíció sorsa dőlt el, ami végül drámai és botrányos véget ért.

A második overtime utolsó körében Ty Gibbs – aki már a második pozícióval is biztos top 4-es volt – nemes egyszerűséggel kiforgatta az élen haladó csapattársát, Brandon Jonest, amivel bezsebelte idei ötödik, összességében pedig tizedik másodosztályú győzelmét.

Később azzal magyarázta tettét, hogy nem akarta direkt kilökni kollégáját, pusztán csak „arrébb tessékelni”.

Ennek viszont némiképp ellentmond, hogy olyan erővel vágódott neki, aminek révén egy pillanatra még az autójának motorházteteje is felemelkedett.A leintés után örömittasan fánkozó Ty-t hatalmas fújolással fogadták a lelátókon lévő rajongók, miközben a „Köszi, nagypapi!” rigmust skandálták utalva arra, hogy a 20 éves versenyző a csapattulajdonos Joe Gibbs unokája.

Jones kiiktatásával ráadásul magának a gárdának is ártott, hiszen a georgiai pilóta így nem jutott be a legjobb négy közé.

Ennek révén a Joe Gibbs Racing egyedül csak Ty-jal képviselteti magát a fináléban szemben három JR Motorsportsossal.

Gragson és Berry mellett ugyanis még beverekedte magát Justin Allgaier is.

Sőt, számolhatunk akár négy JRM-essel is, hiszen borítékolható, hogy a jövőre már ehhez a csapathoz igazoló Jones új munkaadóját fogja segíteni szemben azzal a versenyzővel, aki elvette tőle a lehetőséget a bajnoki címért való harctól.

A futam második helyén Sheldon Creed ért célba, de top 5-tel zárt még Riley Herbst, Gragson és Allgaier is.

Borzalmas napot zárt viszont AJ Allmendinger.

Az idén öt győzelmet aratott, egyben az alapszakasz bajnokának is megkoronázott kaliforniainak lényegében semmi sem jött össze.

Az autója vezethetőségi problémákkal küzdött, része volt erőteljes vibrációban, egy Allgaierrel való heves csata következtében pedig még defektet is kapott.

A Kaulig Racing pilótájának mindenképpen legalább két hellyel az imént említett kollégája előtt kellett volna végeznie a top 4-be kerüléshez, de nem jött össze és csak a tizenhatodik lett.

A szezonzáró futamot november 5-én, a Phoenix Racewayen rendezik.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Ty Gibbs Jézushoz hasonlította magát – Az internet népe le is szedte róla a keresztvizet

>>>>>Gragson “hátravitte volna” Gibbset, ha vele csinálja azt, amit saját csapattársával

>>>>>Nem elég a Gibbs-balhé, még verekedés is volt Martinsville-en