Sajtó: Bubba Wallace-t brutálisan megbüntette a csapata

Sajtó: Bubba Wallace-t brutálisan megbüntette a csapata
credit:Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaEgyfutamos eltiltását követően ezen a hétvégén, Martinsville-en térhet vissza a volán mögé Bubba Wallace.

A 23XI Racing versenyzője a NASCAR Cup vegasi futamán torpedózta meg padlógázzal, hátulról Kyle Larson 5-ös Chevyjét, miután a Hendrick Motorsports pilótája egy rosszul elsült előzési kísérlete után.

Kettejük autója között semmiféle kontakt nem volt ekkor, Wallace azonban súrolta a falat.

Bubba ezután átsétált a pályán – ami a szabályok szerint szintén tiltott – és testi erőszakot is bevetve rátámadt az autójából éppen csak kiszállt 2021-es bajnokra.

Az ütközést a 29 éves alabamai először kormányműhibára fogta, a NASCAR vizsgálata azonban megerősítette, hogy szó sem volt technikai problémáról.

A balhét végül egyetlen versenyre szóló eltiltással megúszta, aminek értelmében a múlt vasárnapi, homesteadi fordulót csak nézőként követhette.

Ironikus módon a versenyt pont Larson nyerte, méghozzá elképesztő dominanciával. A leintés után pedig még tett egy összetéveszthetetlen kézmozdulatot is, ami az általános vélemények szerint egyértelműen Wallace-nak szólt.

Utóbbi kétszeres Cup-futamgyőztes azonban nem úszta meg ennyivel.

A 23XI társtulajdonosa, Denny Hamlin már korábban elhintette, hogy házon belül is szankcionálni fogják pilótájukat, ennek részleteibe viszont nem ment bele.

Az Essentially Sports azonban úgy tudja, hogy Wallace komoly pénzbüntetést kapott, aminek értéke eléri az 1 millió dollárt.

Figyelembe véve, hogy az éves fizetése bő 2 millió, ez jelentős veszteség lehet számára.

Azt pontosan nem tudni, hogy – természetesen ha az információk igazak – akkor maga a csapat, vagy inkább az ominózus Las Vegas-i fordulón az általa vezetett 45-ös Toyotának főszponzoraként jegyzett McDonald’s állhat a szankció mögött.

A gyorsétterem-hálózat finoman szólva sem volt lenyűgözve attól, hogy az ő logójukat viselve hajtotta végre ámokfutását, ami nem volt épp pozitív hatással a marketingjét gyerekekre kiemelten építő vállalatnak.

Emellett maga a Toyota is szörnyűlködve figyelte az eseményeket, pláne, hogy Wallace-nak a „megtorlás” közben sikerült kiiktatnia márkatársát, a playoffban lévő Christopher Bellt is.

A Joe Gibbs Racing 20-as autója járulékos vesztesége lett ugyan az incidensnek, minden valószínűség szerint viszont ennek köszönhetően úszta meg súlyos sérülés nélkül Larson.

Ha ugyanis a kiforgása közben nem érinti Bellt, akkor az 5-ös Chevy leggyengébb pontjának számító hátsó résszel kapta volna el a falat.