NASCAR: Alex Bowman felépült, indulhat Phoenixen!

NASCAR: Alex Bowman felépült, indulhat Phoneixen!
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaA Hendrick Motorsports örömmel jelentette be, hogy Alex Bownam a november 6-ai, Phoenix Racewayen rendezendő szezonzárón ismét autóba ülhet.

Az arizonai versenyző öt futam óta van partvonalon köszönhetően a szeptember végén, a Texas Motor Speedwayen történt balesete során szerzett agyrázkódásának.

„Boldogok vagyun, hogy Alex száz százalékos és lehetősége lesz arra, hogy versenyezzen a hazai pályáján” – idézi a csapat sajtóközlemnye az ügyvezető Jeff Andrewst.

„Végig hihetetlenül szorgalmasan követte az orvosok tanácsait és az egészségét helyezte előtérbe. Mindannyian várjuk, hogy ismét köztünk üdvözölhessük őt és a 2022-es évet a 48-as csapatával fejezhesse be.”

Ennek ellenére ezen a hétvégén, Martinsville-en még Noah Gragson fogja vezetni az autót.

„Az időzítés miatt mindenki egyetértett abban, hogy a legjobb, ha maradunk a terveinknél Martinsville-en és ezáltal lehetővé tesszük a csapatnak, hogy teljesen felkészüljön Alex visszatérésére jövő héten.”

A phoenixi futam nem csak Bowman hazai futama lesz, de egyben az utolsó is, amit jelenlegi crew chiefjével, Greg Ivesszal teljesíthet.

A szakember helyét jövőre a Front Row Motorsportstól átigazoló Blake Harris veszi át.