Az SHR elbukta a fellebbezést, érvényben marad a horribilis büntetés

Az SHR elbukta a fellebbezést, érvényben marad a horribilis büntetés
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaA Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület szerdai ülésén a NASCAR-nak adott igazat a Stewart-Haas Racing 41-es Fordjára kiszabott retorzió jogossága kapcsán.

Ennek révén érvényben marad az autót vezető Cole Custerre, valamint crew chiefjére, Mike Shiplettre kiszabott gigantikus szankciócsomag.

Mint ismeretes, a 24 éves pilótára, valmaint csapatfőnökére a Cup Series október 9-ei, charlotte-i rovalfutama után rótták ki az utóbbi idők legnagyobb büntetését a verseny szándékos manipulációja miatt.

A NASCAR szerint Custer szándékosan, csapatutasításra tartott fel két másik autót is annak érdekében, hogy Chase Briscoe el tudjon húzni, bebiztosítva a playoff-továbbjutását.

A szervezet rögtön a leintés után vizsgálni kezdte az esetet, két nappal később pedig ismertették a döntést is.

A verseny végeredményének manipulálása miatt 50-50 pontottól megfosztották Custert és a 41-es Fordját.

Emellett a pilóta és Shiplett egyaránt 100.000 dolláros pénzbírságot kapott, utóbbi szakembert ráadásul még határozatlan időre el is tiltották.

Az SHR akkor tagadta a vádakat, a fellebbezés benyújtását pedig azzal kommentálták, hogy „a becsületükért harcolnak”.

A gárdának még van egy lehetősége arra, hogy jogorvoslatot kérjen a mostani döntés kapcsán, de egyelőre nem tudni, hogy élni kívánnak-e ezzel.