NASCAR: Néhány napon belül eldől Bowman sorsa

NASCAR: Néhány napon belül eldől Bowman sorsa
credit: NASCAR MediaZsinórban ötödik versenyét kényszerül kihagyni ezen a hétvégén Alex Bowman.

A Hendrick Motorsports pilótája még szeptember 25-én, a NASCAR Cup texasi futamán szenvedett agyrázkódást eredményező balesetet.

Az ütközés nem volt nagy, szerencsétlenségére azonban pont a Next Gen autó leggyengébb pontjának számító hátsó résszel kapta el a falat.

A 29 éves versenyző felépülése érdekében azokkal a specialistákkal dolgozik együtt, akik többek között a szintén fejsérüléssel küzdött Dale Earnhardt Jr.-t és Oliver Askew-t is kezelték.

A terápia részeként múlt vasárnap a helyszínről szurkolta végig a Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers meccset. Ez furának hangozhat, de az orvosok csak így tudják megfelelően felmérni, hogy miként reagál a külső ingerekre.

Emiatt járt például az elmúlt hetekben a szintén agyrázkódással küzdő – emiatt pedig a teljes szezonos versenyzéstől már vissza is vonult – Kurt Busch baseball-meccsekre, Dale Jr. pedig a 2016-os kényszerpihenője során számos koncertre.

Bowman konkrét állapotát tekintve azonban sem ő maga, sem pedig Hendrickék nem adtak ki információkat.

A gárda ügyvezetője, Jeff Andrews a minap a SiriusXM NASCAR Radio vendége volt és már nem tudta elkerülni a versenyzőjére vonatkozó kérdést.

„Remélhetőleg az elkövetkezendő 3-5 napban már megoszthatunk néhány hírt arról, hogy mi lesz a következő lépésünk és mit fogunk csinálni Phoenixen” – válaszolta a szakember.

„Alex elkötelezett a csapat iránt. Jelen van a megbeszéléseken, kapcsolatban áll a srácokkal, Greggel [Ives, a jelenlegi crew chiefje] és mindenki mással. Jól van.”

Sérülése óta a 48-as Chevyt Noah Gragson vezeti.

Bowman nem csak azért szeretne mindenképpen visszatérni a szezon utolsó futamának otthont adó Phoenix Racewayen, mert arizonai lévén a hazai pályájának számít.

Ez lesz ugyanis Ives utolsó futama is crew chiefként.

2023-tól már a Front Row Motorsportstól érkező Blake Harris fogja ellátni a 48-as csapatfőnöki teendőit.