Leleplezték Marcus Ericsson arcképét az Indy 500 legendás trófeáján

Leleplezték Marcus Ericsson arcképét az Indy 500 legendás trófeáján2022. május 29-én Marcus Ericsson beírta magát a motorsport történelmébe azzal, hogy karrierje során először megnyerte az Indianapolis 500-at.

A Chip Ganassi Racing versenyzője ezzel az ikonikus viadal történetének második svéd győztese lett Kenny Bräck 1999-es sikere után.

A tradícióknak megfeleleőn az ő arcmása is felkerült a viadal méltán híres trófeájára.

A mű ezúttal is William Behrends szobrászművész kezeinek munkáját dicséri, aki már 1990 óta örökíti meg az aktuális győztest.

A Borg-Warner Trophyn vele együtt immár 77 különböző versenyző összesen 109 arcképe látható köszönhetően a többszörös győzteseknek, továbbá az 1924-es és 1941-es futamoknak, amelyeken két-két első helyezettet hirdettek.

„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy az arcképem ott lehet a történelmi Borg-Warner Trófeán, mint Indianapolis 500 győztes” – mondta a 32 éves pilóta az Indianapolis Motor Speedwayen tartott, leleplező ünnepségen.

„Leírhatatlan élmény volt számomra, hogy Will Behrends-cel dolgozhattam és láthattam az elkötelezettségét, valamint művészetét. Óriási munkát végzett.

A mai nap rendkívül különleges nekem és a Chip Ganassi Racing számára is. Az, hogy csatlakozhattam a korábbi győztesekhez ezen a trófeán olyasmi, amire mindig is büszke leszek és sosem felejtek el.”A nem mindennapi külsejű trófea rendhagyó, olykor egyenesen vicces történetét az alábbi cikkben olvashatod el:

>>>>>Harminchárman viszik vásárra a bőrüket a motorsport horrortrófeájáértcredit: Penske Entertainment/Chris Owens