HIVATALOS: Megvan a Toyota vadonatúj utánpótlás-csapata, Deegan távozik

HIVATALOS: Megvan a Toyota vadonatúj utánpótlás-csapata, Deegan távozikAhogyan arra számítani lehetett, a David Gilliland Racing 2023-tól ismét a Toyota táborát fogja erősíteni, ezzel pedig ők biztosítják a márka hivatalos utánpótlás-programjat is a NASCAR nemzeti porondján.

Az alakulat a Kyle Busch Motorsports helyét veszi át, amelynek kapcsolata a japán gyökerű vállalattal azt követően szakad meg, hogy a tulajdonos Kyle Busch jövőre már a Chevrolet alá tartozó Richard Childress Racingnél folytatja versenyzői karrierjét a Cup Seriesben.

Jelen fordulat következtében a DGR nevet is változtat és innentől már TRICON Garage-ként fogják róni a köröket a nemzeti harmadosztályt képező Truck Seriesben.

Versenyzőként maradnak náluk a Gray-fivérek továbbá érkezik a KBM-től átigazoló Corey Heim is.

Utóbbi pilóta a 11-es számú gépet fogja vezetni, míg Tanner Grayt a 15-ös, Taylor Grayt pedig a 17-es volánja mögött kell keresni.

Taylor egyébként csak a szezon negyedik, COTA-n rendezendő futamán csatlakozhat, miután pontosan ennek napján, vagyis március 25-én fogja betölteni a Trucksban való, teljes szezonos versenyzéshez előírt 18. életévét.

A gárda egy negyedik Toyota Tundrát is indítani fog, amelyiknek volánja mögött több pilóta kap lehetőséget.

Ezen nevezés az 1-es számot viseli, amellyel 2021 óta Hailie Deegan hajtott pályára.

A kaliforniai azonban már nem lesz része a csapatnak, mivel ő a Ford programjának részét képezi.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hol versenyez jövőre.

A 21 éves hölgy két héttel ezelőtt, Las Vegasban már bemutatkozhatott a másodosztályú Xfinity Seriesben, méghozzá a több, mint meggyőző tizenharmadik hellyel.

A folytatás azonban egyelőre az anyagiak miatt levegőben lóg.

Annyi viszont biztos, hogy marad a Ford zászlaja alatt.KAPCSOLÓDÓ: Hailie Deegan szuper boldog és történelmet írt – De továbbra sem tudja, hogy mi lesz vele jövőre