SZAVAZZ: Kinek szólt Kyle Larson vulgáris üzenete Homesteaden?

SZAVAZZ: Kinek szólt Kyle Larson vulgáris üzenete Homesteaden?
credit: Hendrick MotorsportsA 2021-es Kyle Larsont láthattuk viszont a NASCAR Cup Series múlt vasárnapi, homesteadi versenyén.

A Hendrick Motorsports pilótája 199 kört töltött az élen a komplett 267-ből, behúzta mindkét szakaszt, végül pedig ő látta meg elsőként a kockász zászlót is.

Dominanciáját az is jól szemlélteti, hogy a statisztikai elemzések szerint ha a teljes futam zöld zászló alatt, megszakítás nélkül zajlik le, akkor a sebessége alapján 2.5 mérföldes előnnyel ért volna célba a második helyezett előtt.

Jelen siker egyébként keserédesnek bizonyult.

Larson egyéniben már a top 12-es szakaszban kiesett a rájátszásból, így címvédésre nincs esélye.

Az általa vezetett 5-ös Chevrolet viszont továbbra is meccsben maradt a csapatok bajnoki címéért, a mostani győzelem révén pedig már bekerült a november 6-ai, phoenixi fináléba is.

Hendrickék szempontjából ez külön – mi több, szó szerint – értékes, hiszen az autók összetettbeli eredménye alapján osztják szét a bevételeket.

„Remélem a rajongók élvezték, hogy szétrúgtuk mindenki seggét!” – mondta örömittasan a leintés után Larson.

„Pár hét múlva remélhetőleg megint megcsináljuk.”

Ezen diadal ironikus módon napra pontosan a Las Vegas-i botrány után egy héttel történt.

Mint ismeretes, ezen a futamon torolta meg a 30 éves kaliforniai egy félresikerült előzési manőverét Bubba Wallace úgy, hogy szándékosan, padlógázzal megtorpedózta Larson gépét, majd utána a pálya mellett erőszakosan még rá is támadt.

Járulékos veszteségként pedig sikerült kiejtenie a versenyből toyotás márkatársát, a még playoffban lévő Christopher Bellt is.

Tettéért a 23XI Racing versenyzője egyfutamos eltiltást kapott, továbbá a társtulajdonos Denny Hamlin elmondása szerint még csapaton belül is szankcionálták. Ennek részletei azonban nem ismertek.

Mindeközben felbukkant egy fotó Larson ünnepléséről, amin a középső ujját kiemelve fogja a zászlót.

Mivel ez a kéztartás szemmel láthatóan nem a véletlen műve volt, felmerül a kérdés, hogy vajon kinek üzent így?[yop_poll id=”7″]