Herta lett az IndyCar magasan legjobban fizetett versenyzője

Sajtó: Herta lett az IndyCar magasan legjobban fizetett versenyzője
credit: Penske Entertainment/Chris OwensKedden jelentették be hivatalosan, hogy Colton Herta 2027 végéig meghosszabbította szerződését az Andretti Autosporttal.

A csapat nem csak vele, de az online biztosításokban utazó főszponzorral, a Gainbridge-dzsel is kiterjesztette együttműködését.

A Group 1001 alá tartozó vállalat egyre nagyobb jelenléttel bír a sport világában.

2019 óta az Indianapolis 500 kiemelt támogatójának számítanak, tavaly pedig ők lettek az NBA-ben szereplő Indiana Pacers stadionjának névadó szponzorai s.

Andretiékkel szintén hosszú éve vannak kapcsolatban, a hírek szerint pedig ők az egyik legkomolyabb befektetői a tervezett – de eddig számos akadályba ütközött -, Andretti Global névre hallgató Forma-1-es programnak is.

A Gainbridge ráadásul az eddigieknél is nagyobb pénzeket szándékozik az IndyCar-gárdába is önteni, aminek az általuk finanszírozott 26-os Dallara-Honda sofőrje, vagyis Colton Herta az egyik legnagyobb élvezője.

A RACER – amely magának a hosszabbításnak tényét már közel két hónapja megszellőztette – arról számolt be, hogy a hétszeres futamgyőztes minden eddiginél több pénzt fog zsebre tenni.

Ennek révén egyenesen ő lesz az IndyCar magasan legjobban fizetett versenyzője.

Konkrét összegről nincs információ, a szaklap szerint viszont a csapattól (és persze a Gainbridge-től) kapott éves bevétele a kétszerese lesz a fizetési lista második helyén álló pilótáénál.

Ezt az információt Herta nem erősítette meg, az emelés tényét viszont nem tagadta.

„Jobban meg fognak fizetni, de számomra ez nem maga a pénz miatt fontos, hanem azért, amit valójában jelent” – nyilatkozta a 22 éves versenyző a Sports Business Dailynek.

„Ha nem kapsz többet minden évben, akkor valószínűleg nem teljesítesz úgy, ami alapján a főnökeid azt éreznék, hogy megérdemled. Ha nő a fizetésed, akkor úgy vélik, te magad is többet érsz. Szóval ez jó érzés.”KAPCSOLÓDÓ: Herta gigaszerződést kötött Andrettivel – F1-es törekvéseit azonban blokkolják