Dirt? Utcai futam? Ugyan! Az Euro NASCAR egyenesen jégen fog versenyt rendezni!

Dirt? Utcai futam? Ugyan! Az Euro NASCAR egyenesen jégen fog versenyt rendezni!
credit: NASCAR Whelen Euro SeriesA NASCAR az utóbbi időszakban agresszíven probálja szélesíteni palettáját, hogy az alá tartozó bajnokságok naptárai a versenypályák lehető legszélesebb körét fedjék le.

Az autók egymás ellen feszülnek különböző típusú oválokon, roadokon, aszfalton, dirtön, stadionban, jövőre pedig már érkezik a nemzeti kategóriák legelső, utcai futama is.

a szervezet európai divíziója viszont olyat fog prezentálni jövőre, ami minden eddigin túltesz.

A NASCAR Whelen Euro Series hivatalosan lerántotta a leplet 2023-as menetrendjéről, amelynek első duplafordulója május 6-án, Valenciában kerül megrendezésre.

A bajnokság ezt követően ellátogat Brands Hatchre, az olaszországi Vallelungába, útba ejtik a csehországi Autodrom Mostot, majd Németország, azon belül Oschersleben felé veszik az irányt, az éles szezont pedig Belgiumban, Zolderen zárják le egy duplapontos hétvége keretein belül.

Ezeken kívül lesz két extra eseménye is a szezonnak.

Az All-Star futamnak a horvátországi Automotodrom Grobnik fog otthont adni.

A formátumot és a pontos dátumot azonban csak a későbbiekben jelentik be.

A legérdekesebb részre viszont már a tavasszal fog sor kerülni, szintén egy bajnokságon kívüli forduló keretein belül.

Március 4-5-én, a finnországi Rovaniemiben rendezik meg a jövőre 75. születésnapját ünneplő szervezet valaha volt legelső, havon és jégen lebonyolított versenyét.

A NASCAR Arctic Ice Race-t az eredeti tervek szerint már idén megrendezték volna, de szervezésbeli okok miatt a halasztás mellett döntöttek.Tavaly áprilisban sort kerítettek egy bemutatóra Franciaországban, a Val Thorens-i síkomplexumban, méghozzá a széria elnök-vezérigazgatójával, Jerome Galpinnal a volán mögött. A siker pedig hatalmas volt.

„Európa egy fontos piac a NASCAR számára, a Whelen Euro Series pedig fontos szerepet fog játszani a szervezet 75. születésnapjának ünneplésében” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a NASCAR nemzetközi alelnökét, Chad Seiglert.

„A következő szezon lehetőséget ad nekünk arra, hogy tisztelegjünk a Whelen Euro Series előtt is olyan mérföldkőnek számító helyszíneken, mint például Valencia és Brands Hatch. Emellett előre is tekintünk a NASCAR jövője felé a Le Mans-i 24 órás versenyen való 56-os garázs programunk által.

A tradicionális futamoktól kezdve a különleges NASCAR Arctic Ice Race-ig, nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Whelen lehetőséget ad nekünk, hogy megmutassuk a NASCAR-t a rajongóknak Európa-szerte.”