Ryan Blaney: Egy komplett idióta vagyok

Ryan Blaney: Egy komplett idióta vagyok
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaRyan Blaney többszörösen is furcsa szituációban van jelenleg a NASCAR Cup Series rájátszásában.

Az azóta már részlegesen vissza is vonult Kurt Busch sérülése miatt kénytelen volt lemondani kiérdemelt helyéről a playoffban, az általa vezetett 45-ös Toyota azonban továbbra is meccsben maradt a csapatok titulusáért.

Az alapszakaszt lezáró, daytonai futam végén Blaney kaparintotta meg az utolsó helyet egyéniben a bajnoki hajrában, az előző mondatban felvázoltak miatt viszont a 12-es Fordja már kiesett.

A Team Penske versenyzője azóta beverekedte magát a top 8-as felvonásba is, noha idén még mindig nincsen egyetlen győzelme sem.

A múlt vasárnapi, Homestead-Miami Speedwayen rendezett futamot a gárda fordulópontnak nevezte ki, a rajt előtt pedig maga Roger Penske közölte Blaneyvel a rádión, hogy ez bizony az ő napja lesz.

A 28 éves ohiói nagyszerűen is teljesített és úgy tűnt, reális esélye lehet arra, hogy pontot tegyen nyeretlenségi sorozatára, ezzel együtt pedig kvalifikálni magát a november 6-ai, Phoenix Racewayen rendezendő fináléba.

A 212. körben azonban minden reménye szertefoszlott, miután a pitből kijövet megforgott.

Ezt pedig kizárólag saját magának köszönhette, amivel teljes mértékben tisztában is van.

„Visszaváltottam, mint egy komplett idióta” – nyilatkozta a leintés után a végül 17.-ként zárt Blaney.

„Jó helyzetben voltunk, a harmadik pozícióban haladtunk a zöld zászló alatti kiálláskor… Aztán elkövettem egy hibát. Megint elrontottam valamit és ez a jó eredményünkbe került. Nem tudtam már utána visszajutni az élmezőnybe.

Ismét szerencsétlen véget ért a napunk, a hülye versenyző hibája miatt. Nagyon csalódott vagyok, főként saját magam miatt. Az utóbbi időben nem végzek jó munkát.

Most már nem tehetek mást, minthogy megpróbálok nyerni Martinsville-en. Remélhetőleg a versenyző nem fogja elrontani megint.”KAPCSOLÓDÓ: Larson rommá verte a mezőnyt, mehet a csapatbajnoki címért Phoenixen