NASCAR: Egyre aggasztóbb Noah Gragson egészségi állapota

NASCAR: Egyre aggasztóbb Noah Gragson egészségi állapota
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaA rajongók hajlamosak elbagatellizálni, mi több, a győzelmi rituáléja részeként tekinteni Noah Gragson gyakori rosszulléteire.

A 24 éves versenyző az utóbbi szűk két évben produkál szédüléssel és hányással járó tüneteket a futamok leintése után, aminek pontos hátterét maga sem ismeri.

A potenciális kiváltó okok között nem zárja kis a szorongás miatti rossz légzéstechnikát, valamint egy, még a pandémia időszakában történt ivászatot sem.

“Az egész 2020-ban, Darlingtonon kezdődött, ami az első verseny volt a karantén után” – nyilatkozta még a NASCAR Xfinity Series szeptemberi, bristoli versenye után a Door, Bumper Clear! című podcast vendégeként.

„Ezt megelőzően hat héten át minden nap megittunk egy raklapnyi White Claw-t. Semmi dolgunk nem volt, ezért csak lazultunk, sörpongot játszottunk és vedeltük az alkoholos szódát. Nem tudom, hogy ez égetett-e valami lyukat a gyomromban, de azóta már semmi sem ugyanaz. Utána kell járni ennek, mert egyre jobban aggaszt a dolog és nem csak engem, de az anyukámat is.”

Gragson ekkor azt is elmondta, hogy a szezont követően minden valószínűség szerint alapos kivizsgálásnak fogja alávetni magát, mivel a tünetek egyre nagyobb méreteket öltenek.

A legutóbbi, homesteadi versenyhétvége után pedig határozottan kijelenthető, hogy szüksége is lesz rá.

Szombaton hatalmas dominanciával nyerte meg az Xfinity futamát, aminek révén bejutott a rájátszás phoenixi fináléjába.

Autójából kiszállva viszont szemmel láthatóan hullasápadt volt, interjúja során pedig zavartan, vontatottan beszélt és alig állt a lábán.

A szokásos kerítésmászást végül nem hagyta ki a JR Motorsports csapattagjaival, de magához képes nagyon visszafogottan viselkedett.

Másnap már a Cup Seriesben volt jelenése, ahol a sérült Alex Bowmant helyettesítette a Hendrick Motorsports 48-as Chevyjében.

A futam során teljesen beleszürkült a mezőnybe és végül a 25.-ként, körhátrányban látta meg a kockás zászlót.

A közösségi médiában nem sokkal a leintés után kezdett el terjedni a hír, hogy az orvosi csapat tagjait odarendelték Gragson autójához.

Az erről készült képeken pedig jól látszott, hogy a fiatal pilóta nincs valami jó bőrben.

Ezt követően a pálya egészsgügyi központjába vitték, ahonnan bő egy óra után engedték csak útjára.

Mindezen információk csak néhány helyszíni riporter révén láttak napvilágot.

A történtekről a NASCAR, a Hendrick Motorsports és a JR Motorsports sem adott ki tájékoztatást.