Bottas szívesen versenyezne az IndyCarban

Bottas szívesen versenyezne az IndyCarban
credit: Alfa RomeoAz Amerikai Nagydíj hétvégéjén Daniel Ricciardo leszögezte, hogy érdeklődése középpontjában továbbra is a Forma-1 áll, ugyanakkor mókásnak tartja az IndyCart is.

Az ausztrál viszont nyomatékosította, hogy semmi pénzért nem vállalna a szériában teljes szezont, mivel az oválpályákat ijesztőnek találja.

A tengerentúli open-wheel bajnokság egy másik F1-es pilóta érdeklődését is felkeltette, ráadásul Ricciardóval ellentétben már jóval komolyabban is.

“Tetszik a hangulat és az atmoszféra” – nyilatkozta Valtteri Bottas a Slow News Day with Kevin Clark című podcast vendégeként az austini forduló programja kapcsán.

“A szervezők jól tudják, hogyan kell szórakoztatni az embereket. Sokkal többről volt szó, mint magáról a versenyről. Az egész városban nagyszerű hangulat uralkodott, koncerteket és mindenfajta rendezvényeket csináltak, amelyekkel megnyerték a rajongókat.”

Az Alfa Romeo pilótája nem győzte méltatni az amerikai fílinget, aminek kapcsán adta magát a kérdés, hogy versenyzőként is átnyergelne-e valamelyik magasan jegyzett ottani szériába.

“Szívesen belevágnék, talán egy napon versenyezni fogok az Egyesült Államokban” – válaszolta a finn.Honfitársával, Kimi Räikkönennel ellentétben – aki augusztusban debütált a NASCAR Cupban – ő inkább maradna az open-wheelben.

“Az IndyCar nagyon érdekes, menő szérinak tűnik. A pályák klasszak, a versenyzés valódi és tudomásom szerint kevesebb politika is van ott, mint az F1-ben. Még mindig van néhány évem a Forma-1-ben, úgy érzem tudok még mit hozzátenni a sporthoz.

Ugyanakkor már egy kicsit gondolkodtam [az IndyCaron] is. Ott van az Indianapolis 500, amit pár hónapja Marcus [Ericsson] megnyert. Az egy varázslatos esemény. Ráadásul úgy tűnik, hogy a bajnokság népszerűsége is növekedik Európában. Nagyon sok embert ismerek, akik követik a szériát. Meglátjuk.”UPDATE: Ez gyors volt: Andrettiék máris megkörnyékezték az IndyCarral szemező BottastEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy