Ricciardo 10 éve még igent mondott volna az „ijesztő” oválpályákra

Ricciardo 10 éve még igent mondott volna az “ijesztő” oválpályákra
credit: McLarenDaniel Ricciardo jövőre biztosan nem lesz a Forma-1 rajtrácsán, állítása szerint viszont keményen dolgozik azon, hogy a világbajnoki sorozatnak a következő szezonban se kelljen őt nélkülöznie.

Az ausztrál versenyző konkrétumokat nem volt hajlandó elárulni, a hírek szerint viszont reális esély lehet arra, hogy tartalékosi minőségben fog kikötni valahol.

Egy biztos, más bajnokságok jelenleg nem hozzák lázba.

Az utóbbi hónapokban már több ajánlatot is kapott Amerikából, de ezeket az F1 miatt mind elutasította.

A közismerten nagy NASCAR-rajongót már megkörnyékezte a Trackhouse Racing azon PROJECT91 kapcsán, aminek révén augusztus végén, Watkins Glenen Kimi Räikkönen bemutatkozhatott a Cup Seriesben.

Még nyáron, a McLarennel való egyezkedése során pedig Zak Brown is felkínált neki egy ülést az IndyCar-alakulatánál.

A 33 éves sztár most, Austinban nyomatékosan kijelentette, hogy a jövőben sincs szándékában az amerikai open-wheelbe igazolni. Legalábbis nem teljes szezonosként.

Ennek oka pedig prózai.

„Az oválok megijesztenek” – idézte őt a The Race, amikor arról kérdezték, hogy F1-es ülés híján miért nem akar átigazolni az IndyCarba.

„A Forma-1-es ambícióim még nem értek véget, úgyhogy egyelőre tényleg ez az első számomra. A fő ok tehát az, hogy nem akarom elterelni a figyelmemet erről.

Emellett az oválokra nemet mondok. Tíz évvel ezelőtt rábólintottam volna, de most már okésnak tartom, hogy bevalljam, nem vagyok kibékülve velük.”

Egy épített/utcai pályás programot mókásnak tart, de a full munkaidős szereplés nem lelkesíti az F1-re való összpontosítása miatt.

Reális esélyt azonban nem lát arra, hogy a közeljövőben debütálhatna akár csak beugróként is az IndyCar valamelyik jobbkanyarokat is tartalmazó vonalvezetésén.

„Van egy romantikus része, Amerika, meg minden… Szórakoztató lenne, de ez inkább csak fantázia.”