Óriási dominanciával nyert Gragson, bent van a bajnoki döntőben

Óriási dominanciával nyert Gragson és bejutott a bajnoki döntőbe!
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaNoah Gragson elsöprő sikerével zárult a NASCAR Xfinity Series szombati Contender Boats 300-a.

A 23 éves pilóta a Homestead-Miami Speedwayen rendezett verseny 200 köréből 127-et töltött az élen, megnyerte mindkét szakaszt végül pedig behúzta idei nyolcadik, teljes eddigi másodosztályú karrierjét tekintve pedig a tizenharmadik győzelmét.

Ennek révén pedig beverekedte magát a november 5-ei, Phoenix Racewayen esedékes bajnoki finálé négyfős mezőnyébe is.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a JR Motorsports már két autóval biztosan harcba szállhat a szezon legjobbjának járó trófeáért, lévén egy héttel korábban, Las Vegasban aratott diadalával Josh Berry már szintén kvalifikálta magát a döntőbe.

A Dale Earnhardt Jr. és nővére, Kelley Earnhardt Miller által tulajdonolt gárdának idén összességében sincs oka panaszra.

A szezon eddigi harmincegy futamából tizenötön ők látták meg elsőként a kockás zászlót, így győzelmi arányuk elképesztő 48%.

A hajrában Gragson közel 14 másodperces előnyt autózott ki magának, 11 körrel a vége előtt azonban váratlanul lengett a sárga zászló köszönhetően Stefan Parsons megforgásának és Nick Sanchez ütközés után kigyulladt kerekének.A restart után viszont sikerült megtartania elsőségét, így az őt üldőző Ty Gibbsnek és AJ Allmendingernek be kellett érnie a második, illetve harmadik hellyel.

Előbbi Joe Gibbs Racing-es ifjonc az „ezüstérmes” befutónak hála 30 ponttal áll a playoff kiesőzóna felett, amelynek utolsó helyét jelenleg a Kaulig Racinget szolgáló Allmendinger tudhatja magáénak plusz 5 egységgel.

Top 5-ös eredménnyel távozott Homesteadről még Daniel Hemric és Sam Mayer is.

Justin Allgaiernek viszont borzalmas napja volt.

A JRM még szintén meccsben lévő versenyzőjének falazás miatt része volt két defektben, továbbá az egyik kiállása során még az autó emelője is meghibásodott.

Mindennek hála csak a 10. lett és a top 12-es playoff-szakaszt jövő héten lezáró, Martinsville-i futamot mínusz 5 ponttal a vonal alatt kezdheti meg.

A bajnoki címért még küzdő maradék pilótákat tekintve Austin Hill -7, Mayer -28, Brandon Jones pedig -38 egység hátrányban áll.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy