Óriási dominanciával nyert Gragson, bent van a bajnoki döntőben

Óriási dominanciával nyert Gragson és bejutott a bajnoki döntőbe!
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR Media

Óriási dominanciával nyert Gragson és bejutott a bajnoki döntőbe!


Noah Gragson elsöprő sikerével zárult a NASCAR Xfinity Series szombati Contender Boats 300-a.

A 23 éves pilóta a Homestead-Miami Speedwayen rendezett verseny 200 köréből 127-et töltött az élen, megnyerte mindkét szakaszt végül pedig behúzta idei nyolcadik, teljes eddigi másodosztályú karrierjét tekintve pedig a tizenharmadik győzelmét.

Ennek révén pedig beverekedte magát a november 5-ei, Phoenix Racewayen esedékes bajnoki finálé négyfős mezőnyébe is.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a JR Motorsports már két autóval biztosan harcba szállhat a szezon legjobbjának járó trófeáért, lévén egy héttel korábban, Las Vegasban aratott diadalával Josh Berry már szintén kvalifikálta magát a döntőbe.

A Dale Earnhardt Jr. és nővére, Kelley Earnhardt Miller által tulajdonolt gárdának idén összességében sincs oka panaszra.

A szezon eddigi harmincegy futamából tizenötön ők látták meg elsőként a kockás zászlót, így győzelmi arányuk elképesztő 48%.

A hajrában Gragson közel 14 másodperces előnyt autózott ki magának, 11 körrel a vége előtt azonban váratlanul lengett a sárga zászló köszönhetően Stefan Parsons megforgásának és Nick Sanchez ütközés után kigyulladt kerekének.

A restart után viszont sikerült megtartania elsőségét, így az őt üldőző Ty Gibbsnek és AJ Allmendingernek be kellett érnie a második, illetve harmadik hellyel.

Előbbi Joe Gibbs Racing-es ifjonc az „ezüstérmes” befutónak hála 30 ponttal áll a playoff kiesőzóna felett, amelynek utolsó helyét jelenleg a Kaulig Racinget szolgáló Allmendinger tudhatja magáénak plusz 5 egységgel.

Top 5-ös eredménnyel távozott Homesteadről még Daniel Hemric és Sam Mayer is.

Justin Allgaiernek viszont borzalmas napja volt.

A JRM még szintén meccsben lévő versenyzőjének falazás miatt része volt két defektben, továbbá az egyik kiállása során még az autó emelője is meghibásodott.

Mindennek hála csak a 10. lett és a top 12-es playoff-szakaszt jövő héten lezáró, Martinsville-i futamot mínusz 5 ponttal a vonal alatt kezdheti meg.

A bajnoki címért még küzdő maradék pilótákat tekintve Austin Hill -7, Mayer -28, Brandon Jones pedig -38 egység hátrányban áll.