NASCAR: Kialakult a finálé mezőnye, a Toyota már bajnok a Trucksban

NASCAR: Kialakult finálé mezőnye, a Toyota már bajnok a Trucksban
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaSzombaton, a Homestead-Miami Speedwayen zajlott le a NASCAR Truck Series 2022-es idényének utolsó előtti fordulója.

Ez azt jelentette, hogy a leintést követően végleg kialakult a november 4-én, a Phoenix Racewayen rendezendő playoff-finálé négyfős mezőnye.

A versenyt a ThorSport Racinget szolgáló Ty Majeski nyerte, aki idén másodszor tehetett látogatást a victory lane-re. Ennél is fontosabb viszont, hogy jelen sikere révén kvalifikálta magát a döntőbe.

Rajta kívül szintén csatába szállhat még a legjobbnak járó trófeáért Zane Smith (Front Row Motorsports), Chandler Smith (Kyle Busch Motorsports), valamint a regnáló bajnok Ben Rhodes is.

Utóbbi pilóta sikere egyben azt is jelenti, hogy a NASCAR három nemzeti szériáját tekintve már csak itt maradt esély címvédésre.

A másodosztályú Xfinity Series tavalyi trónfoglalója, Daniel Hemric, valamint a főkategória 2021-es legjobbja, Kyle Larson már egyaránt kiestek a rájátszásból.

A homesteadi futamnak két nagy vesztese lett Stewart Friesen és John Hunter Nemechek személyében.

A Halmar Friesen Racingnek vezető pilóta mindössze egyetlen ponttal maradt a továbbjutó vonal alatt Rhodes-csal szemben.

Nemechek esélyeit pedig egy falazás semmisítette meg rögtön a futam elején.

Az incidens miatt extra kiállásra kényszerült, végül pedig csak az utolsó előtti, 35.-ként rangsorolták.

A Toyotának viszont már most oka van az ünneplésre, lévén 2021 után ismét bebiztosították maguknak a gyártók bajnoki címét.

Emellett az egyéni sikerre is komoly esélyük van, lévén a finalista kvartettből hármain is – a fordos Zane Smith-t kivéve – az ő táborukat erősítik.