NASCAR: Byron a pole-ban, Nemechek lenyűgözően debütált a 23XI-nél Homesteaden

NASCAR: Byron a pole-ban, Nemechek lenyűgözően debütált a 23XI-nél Homesteaden
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaWilliam Byron kezdheti meg az élről a NASCAR Cup Series vasárnapi versenyét a Homestead-Miami Speedwayen.

A Hendrick Motorsports pilótája 32.454 másodperccel landolt a tabella élén a kvalifikáció pole-ról döntő, top 10-es szakaszában

Ennek köszönhetően idei első, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a nyolcadik rajtelsőségét ünnepelheti.

Mellőle a Joe Gibbs Racinget szolgáló Christopher Bell várhatja a startot jelző zöld zászlót, míg a harmadik pozíciót egy újabb hendrickes, előbbi két kollégájához hasonlóan még playoff-tag Chase Elliott kaparintotta meg.

A múlt heti, Las Vegas-i balhéja miatt eltiltását töltő Bubba Wallace-t helyettesítő John Hunter Nemechek fantasztikusan mutatkozott be a 23XI Racing versenyzőjeként.

A 25 éves észak-karolinai megnyerte az edzést, majd az időmérő csoportkörét is az élen zárta.

Az utolsó szakaszban reális esélye volt a pole-ra is, a 4-es kanyarban azonban vétett egy hibát, ami miatt végül csak a negyedik rajtpozíciót tudta elcsípni.

A harmadik sorból a 2021-es bajnok, de már a rájátszásból egyéniben kiesett Kyle Larson (Hendrick Motorsports), valamint a 23XI Racing másik fele, Ty Gibbs vághat neki a távnak.

A hetedik és nyolcadik helyeket Tyler Reddick (Richard Childress Racing) és Chris Buescher (RFK Racing) tudhatja magáénak.

Utóbbi gárda kifejezetten jó napot zárt, lévén a társtulajdonos Brad Keselowski is beverekedte magát a legjobb tíz közé, végül a kilencedik pozíciót elhódítva.

A 2012-es Cup-szezon legjobbja a Kaulig Racingnek vezető AJ Allmendingerrel osztja meg az ötödik sort.

A futam vasárnap, magyar idő szerint 20:40-kor kezdődik.