Chadwick autót tört az Indy Lights tesztjén, Frost ismét csillogott

Frost a leggyorsabb, Chadwick autót tört az Indy Lights kollektív tesztjén
credit: Penske Entertainment/Chris JonesTizenhat autó részvételével zajlott le az Indy Lights szokásos őszi Chris Griffis Memorial Testje az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén.

A legjobb időt a HMD Motorsports/Dale Coyne Racing autóját vezető Danial Frost produkálta 1:16.2794-gyel.

A szingapúri ifjonc mögött kifejezetten jó napok állnak, lévén kedden, Sebringen a DCR jóvoltából életében először pattanhatott be egy IndyCar gép volánja mögé.

Teljesítményével pedig sikerült azonnal lenyűgöznie őket. Méghozzá olyannyira, hogy a csapatvezető Terry Brown egyenesen úgy fogalmazott, soha nem látott még egy újoncot ennyire jól muzsikálni a gépükben rögtön az első tesztnapján.

Másodikként az Andretti Autosportot szolgáló Hunter McElrea zárt 0.975 másodperces lemaradásban, míg harmadikként a HMD/Force Indynek vezető Ernie Francis Jr. fejezte be a napot.

A mezőny szorosságát jól szemlélteti, hogy tizenöt autó végzett 1 másodpercen belül.

Az egyetlen kivétel a háromszoros W Series bajnok Jamie Chadwick volt, aki 1.3564 mp-cel maradt el Frosttól, míg a utolsó előttitől is 0.4365-tel maradt el.

A brit hölgy ráadásul az egyetlen volt, aki piros zászlót idézett elő pályán történt incidens miatt, miután a 14-es kanyarban sikerült falnak csapnia Andrettiék 28-as számú autóját.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Chadwick sértetlenül megúszta és a javítási munkálatok után folytatni tudta a körözést.KAPCSOLÓDÓ: F1: Ezt nem fogod elhinni – Bebukott a W Series, de máris újabb női bajnokságot szerveznek