Sajtó: A McLaren meghozta a nagy döntést

Sajtó: A McLaren meghozta a nagy döntést
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAmerikai sajtóértesülések szerint a McLaren meghozta a döntést a 107. Indianapolis 500-ra vonatkozó programjuk kiterjesztése kapcsán.

A RACER úgy tudja, hogy az AMSP már csütörtökön tájékoztatta a csapat tagjait arról, hogy egy negyedik autót is nevezni fognak a legendás viadal 2023-as felvonására.

Ennek volánját pedig nem más fogja megkapni, mint a veterán Tony Kanaan.

Az idén decemberben 48. születésnapját betöltő brazil így karrierje során huszonkettedik alkalommal vághat neki a Május Hónapnak, amit 2013-ban, még a KV Racing színeiben sikerült győzelmmel is zárnia.

Az AMSP egyelőre nem kommentálta a hírt.

Zak Brown már többször is leszögezte, hogy a lehető leghamarabb el akarják határozni magukat, mivel csakis akkor hajlandóak extra gépet nevezni a versenyre, ha elegendő idejük van arra, hogy maximálisan felkészüljenek.

A gárda a következő szezonban már három teljes szezonos autót indít, miután eddigi pilótapárosuk, Pato O’Ward és Felix Rosenqvist mellé csatlakozik az Andretti Autosporttól átigazoló Alexander Rossi is.

A negyedik Indy 500-as autó kapcsán az AMSP tárgyalásokat folytatott a két NASCAR-szupersztár Kyle Busch-sal és Kyle Larsonnal is, de végül ezek gyorsan kútba estek.Brownék hivatalos álláspontja szerint ők olyan pilótát akartak a Dallara-Chevyben látni, akinek már van tapasztalata az 500-on, ezáltal növelve győzelmi esélyeiket.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy