F1: Saját bőrén tapasztalta meg Hinch és Daly, hogy mi a baj az IndyCarral

F1: Saját bőrén tapasztalta meg Hinch és Daly, hogy mi a baj az IndyCarral
credit: Red Bull Content PoolA minap Pato O’Ward ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy az IndyCarnak valamit záros határidőn belül tennie kell, máskülönben a Forma-1 a hazai pályáján fogja teljesen lenyomni.

Az Arrow McLaren SP pilótája – egyben a wokingiak tavalyi F1-es autójával zajló tesztprogramjának egyik tagja – szerint a Drive to Survive-nak hála az USA-ban már jóval nagyobb a népszerűsége a világbajnoki sorozatnak az IC-hez képest, a tendencia pedig egyre csak fokozódik.

“Eljutottunk arra a pontra, különösen itt az USA-ban, hogy az emberek már többet tudnak az F1-ről, mint az IndyCarról” – nyilatkozta a téma kapcsán O’Ward.

Márpedig fontos, hogy az amerikaiak ismerjék az IndyCart. Tudomásuk van az Indy 500-ról, ugyanakkor azt hiszik, hogy ennyiből áll az egész bajnokság és elfelejtik a többi tizenhat versenyt. Személy szerint úgy vélem, az IndyCarnak muszáj odafigyelnie és növekednie. Én minden tőlem telhető módon megpróbálok segíteni, mert ez egy fenomenális széria. Ugyanakkor véleményem szerint az F1 el fogja tiporni az IndyCart, ha nem teszünk valamit az előrelépés érdekében.”

A két széria közti, népszerűségbeli különbséget most Conor Daly és James Hinchcliffe testközelből is hűen szemléltette.

Egy austini szállodában rajongók csoportjai ácsorogtak arra várva, hogy megpillanthassanak néhány Forma-1-es pilótát, az IndyCar-versenyzőkre viszont egy pár kivétellel ügyet sem vetettek.

„Elismerésem annak a tömegnek, amely a hotelben várakozott az F1-esekre, mivel közülük ketten is felismerték Hinchet és engem, mint IndyCar-pilótákat” – írta Twitterén Daly.

„Ez pozitív kezdet. Vad ez a Netflix-éra.”KAPCSOLÓDÓ: O’Ward: Az F1 el fogja tiporni az IndyCart, ha a széria továbbra is tétlen marad