F1: Ezt nem fogod elhinni – Bebukott a W Series, de máris újabb női bajnokságot szerveznek

F1: Ezt nem fogod elhinni – Bebukott a W Series, de máris újabb női bajnokságot szerveznek
A háromszoros W-bajnok Jamie Chadwick (credit: W Series)Ha valami nem megy, akkor azt erőltessük tovább.

A legfrissebb sajtóhírek szerint pontosan ez a helyzet jelenleg az Forma-1 utánpótlásának berkein belül.

Az ESPN belső forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy egy újabb, kizárólag nőknek szóló bajnokság elindításán fáradoznak, ami a tervek szerint már 2023-ban elrajtolhat.

Ez abból a szempontól meglehetősen érdekes, hogy a szintén hölgyek számára kiírt W Series csak alig egy hete jelentette be, hogy anyagi okok miatt törli a hátralévő három fordulóját.

Mindez viszont nem zavarja az ötletgazdákat.

Az új széria célja ugyanaz, mint amivel a W-t is útjára engedték: tisztább utat biztosítani a női pilótáknak az F3, majd az F2 és végül a Forma-1 felé.

A tervek szerint a mezőny kb. 15 fős lenne, a versenyzőket pedig főként a tinédzserek, maximum kora huszonévesek alkotnák.Ennek oka, hogy a W Seriesben megjelenteket már túl idősnek találtak ahhoz, hogy reális esélyük legyen a szamárlétra megjárásához.

Az egyelőre még név nélküli szériának semmi köze nincs a W-hez, a benne szereplő csapatok pedig azok közül kerülnének ki, amelyek már eleve jelen vannak az F3-ban és F2-ben.

Az utóbbi időszakban erőteljes lobbi indult azért, hogy találjanak végre egy alkalmas női versenyzőt az F1-be.

Ezen törekvéseket már eddig is számos kritika érte, mondván szegregált bajnokságok helyett inkább tehetségkutató programot kellene létrehozni.

Sokkal életképesebb lenne, ha a világ gokartpályáin keresnék a jó képességű kislányokat, akiket aztán személyre szabottan segítenének karrierjük folytatásában.

Ez persze már nem lenne annyira látványos marketing-szempontból.

A W Series mindeközben továbbra is úgy készül, hogy jövőre megpróbálják folytatni, de erre reálisan minimális esély van.

A széria mindhárom – beleértve a idei csonka- szezonját megnyert Jamie Chadwick a kezdeti ígérgetések ellenére semmilyen lehetőséget nem kapott.A 24 éves brit jelenleg azon dolgozik, hogy tető alá hozzon egy szerződést az IndyCar előszobájaként jegyzett Indy Lightsban.

Első kollektív tesztje viszont nem alakult túlzottan jól:

>>>>>Chadwick autót tört az Indy Lights tesztjén, Frost ismét csillogottEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy