„Védjenek meg bennünket ömagunktól” – Harvick üdvözli Wallace büntetését

“Védjenek meg bennünket ömagunktól” – Harvick üdvözli Wallace büntetésétCsak nézőként követheti a most hétvégi, Homestead-Miami Speedwayen rendezendő NASCAR Cup-futamot Bubba Wallace.

A 23XI Racing pilótáját azt követően tiltották el erről a fordulóról, hogy szándékosan kiütötte Kyle Larsont a széria vegasi futamán.

A 29 éves alabamai ráadásul pontosan az 5-ös számú Chevy hátulját célozta meg padlógázzal, noha jól tudja, hogy ez a Next Gen leggyengébb, ezáltal a benne ülő emberre legveszélyesebb pontja.

Ha ez nem lett volna elég, utána még teljes szélességében át is sétált a pályán – ami a szabályok értelmében szigorúan tilos, különösen Tony Stewart halálos végkimenetelű gázolása óta -, majd szó szerint rátámadt a Hendrick Motorsports pilótájára.

A NASCAR azonban csak Larson direkt megtorpedózását szankcionálta.

Járulékos veszteségként a láncreakció magával rántotta az érkező Christopher Bellt is, véget vetve a Wallace-hoz hasonlóan toyotás pilóta futamának is.

A bajnoki címért még meccsben lévő versenyző ezzel a playoff utolsó helyére esett vissza, 23 ponttal a továbbjutást jelentő vonal alá.

Egyúttal viszont minden valószínűség szerint ő mentette meg a súlyos sérüléstől – vagy még rosszabbtól – Larsont azzal, hogy autója pont eltérítette az 5-ös a Chevyt a fallal való, erőteljes csattanástól.


KAPCSOLÓDÓ: “Leírhatatlanul szomorú voltam” – Bell igyekszik túllépni a Wallace miatti, kritikus kiesésén


A történteket a Next Gen biztonsági problémáinak szószólójává vált Kevin Harvick is elítélte.

„Soha nem elfogadható, ha az autó jobb hátsó részére akaszkodnak rá” – jelentette ki a Stewart-Haas Racing veteránja a közösségi médiában, ezzel párhuzamosan üdvözölve Wallace eltiltását.

„Védjenek meg bennünket ömagunktól. Remélem, ez a kezdete, hogy véget vetünk ennek.”

Az új autóval kapcsolatban szintén rendkívül hangos kritikákat megfogalmazott Denny Hamlin – aki egyben 23XI társtulajdonosa is – mindeddig nem szólalt meg az ügyben.