Kiterjeszti programját az IndyCar afroamerikai utánpótlás-csapata

Kiterjeszti programját az IndyCar afroamerikai utánpótlás-csapata
https://www.usaracing.hu/wp-content/uploads/2021/08/rowe.pngÚj fejezet nyílik jövőre a Force Indy életében.

A Penske Entertainment által indított esélyegyenlőségi kezdeményezés, a Race for Equality & Change-nek égisze alatt 2021-ben debütált csapat célja, hogy lehetőséget adjon az afroamerikai fiataloknak a motorsport világában.

A gárda tavaly az IndyCar neveldéit tömörítő Road to Indy program legalsó fokát képező USF2000-ben debütált, a volán mögött a kétszeres főkategóriás bajnok Will Power által mentorált Myles Rowe-val.

A fiatal tehetség hat top 10-es helyezéssel – ebből egy győzelemmel – a tizenegyedikként zárta a szezont, a folytatás viszont kérdőjelessé vált, miután a Force Indy fellépett az Indy Lightsba, ahol már a Tony Stewart nevével fémjelzett SRX Seriesben hírnevet szerzett Ernie Francis Jr.-t nevezték.

Rowe-nak végül sikerült nyélbe ütnie egy új kontraktust a Pabst Racinggel, amelynek autójával végül tizennégyszer látta meg a kockás zászlót a legjobb tíz között, beleértve öt győzelmet. A szezont végül a második pozícióban zárta.

A 22 éves atlantai sikerei ellenére nem lehetett biztos abban, hogy egyáltalán be tudja fejezni a szezont. Roger Penske azonban közbelépett és vállalta, hogy finanszírozza a hátralévő futamait.

A New York-i Pace Egyetem filmes szakán dipolomát szerzett – emellett az IndyCar fotós gyakornokaként is dolgozó – Myles jövőre pedig már egy szinttel feljebb, a USF Pro 2000 Championshipben csillogtathatja meg képességeit.

Ezzel ráadásul kvázi visszatér a Force Indyhez is, miután a Rod Reid vezette gárda szövetségre lépett a Pabst Racingel és immár közösen – de az FI neve alatt – fognak indulni a bajnokságban.

A változások az Indy Lights programot is érintik.

A tavalyi évtől már az IndyCarhoz hasonlóan a Penske Entertainment alá tartozó szériában az FI összebútorozik a HMD Motorsports-cal.

A volán mögött továbbra is Francis Jr. marad.

A 24 éves floridai legjobb eredménye ebben a bajnokságban egy hetedik hely még a St. Petersburg-i szezonnyitóról.

A HMD egyébként lényegében uralni fogja a Lights mezőnyét, lévén az eddig bejelentett tizenkilenc autóból kilenc is az ő nevükhöz fűződik.