A piacvezető, feketéknek szóló újság szerint Wallace egy „s*ggfej”

A piacvezető, feketéknek szóló újság szerint Wallace egy “s*ggfej”
credit: Mike Ehrmann/Getty/NASCAR MediaTettének súlyához mérten olcsón, minddössze egyetlen versenyre szóló felfüggesztéssel megúszta a múlt vasárnapi őrjöngését Bubba Wallace.

A NASCAR Cup Series Las Vegas-i futamán a 23XI Racing pilótája szabálytalanságok sorozatát követte el, ráadásként szándékosan életveszélyes helyzetbe sodorta az egyik ellenfelét is.

Wallace azon kattant be, hogy egy csata hevében Kyle Larson felkergette a falra.

Bár az eset során nem történt kontakt kettejük autója között, a 29 éves alabamai azonban rögtön törlesztett.

Padlógázzal nekiment Larson 5-ös Chevyjének, ráadásul hátulról, miközben tudta, hogy pontosan az a Next Gen leggyengébb pontja.

Nem meglepő, hogy a becsapódás előtt Larson spottere magából kikelve ordította a rádión pilótájának, hogy szorítsa hátra a fejét. Ezt maga a NASCAR javasolta az agyrázkódások elkerülése érdekében.

Wallace ezután átsétált a pályán, ami a szabályok értelmében teljes mértékben tiltott, nem szállt be a kiérkező mentőautóba sem, majd erőszakosan rárontott az autójából éppen csak kiszállt hendrickesre.

Mindezek után még hazudott is, mivel azt állította, hogy Larson megtorpedózását kormányműhiba miatt követte el. Később viszont maga a NASCAR jelentette be, hogy az adatok alapján műszaki probléma egyáltalán nem állt fenn.

Járulékos veszteségként pedig sikerült kiejteni a versenyből toyotás márkatársát, a playoffban lévő Christopher Bellt is.

Bubba viselkedését még saját rajongói sem nézték jó szemmel, kollégája, Joey Logano pedig egyenesen kijelentette, akciójával akár meg is ölhette volna a 2021-es bajnokot.

Egy nappal később kiadott egy meglehetősen PR-szagú közleményt, amiben bocsánatot kért mindenkitől. Pontosabban nem mindenkitől, lévén Larsont gondosan kihagyta.

Az eset után adott interjúja során pedig Bell járulékos veszteségként történt kiiktatására csak ennyit mondott:

„Ez a sport.”

A Black Lives Matter mozgalom révén világhírűvé vált Wallace ténykedésére felkapta a fejét az USA legnagyobb, kifejezetten afroamerikaiaknak szóló magazinja, a The Root is.

„Ugyan már, Bubba, ez sokkal többről szól és ezzel te is tisztában vagy!” – írta a lap népszerű riportere, Stephanie Holland.

„Az autók 180-200 mph-val mennek, te pedig rohadtul tudod, hogy mennyire veszélyes és sportszerűtlen az, ha ekkora sebesség mellett hátulról nekimész valakinek. Jobb versenyző vagy te ennél. Az pedig, hogy nem érdekel téged, ha egy olyan pilóta is belekeveredik, aki a bajnoki döntőbe jutásért harcol, akkor az kimeríti a seggfej-magatartást.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Olcsón megúszta Bubba Wallace

>>>>>Larsont leszámítva mindenkitől bocsánatot kért Bubba Wallace

>>>>>Helyszíni videók mutatják, mekkora brutalitással támadt Wallace Larsonra

>>>>>Nem a vegasi volt Wallace első agresszív és sportszerűtlen húzása

>>>>>“Miért nincs már Bubba sitten?” – A NASCAR közösségét felháborítja Wallace vegasi ámokfutása

>>>>>Botrány: Bubba Wallace direkt kilökte Larsont, majd ököllel rátámadt