A vegasi malőr miatt a JGR-t még 2023-ra is megbüntették

A JGR-t még 2023-ra is megbüntették, az autóját fegyverként használt Wallace nevetségesen olcsón megúszta
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaA NASCAR hivatalosan ismertette a Las Vegas-i versenyhétvége után kiszabott büntetéseket.

A Cup Series futamán valóságos ámokfutást rendezett Bubba Wallace számos kritikus biztonsági szabályt megszegett, aminek során nem csak a pályán tette ki közvetlen életveszélynek ellenfelét, Kyle Larsont, de utána még erőszakkal rá is támadt.

A szervezet azonban úgy döntött, csak a Hendrick Motorsports-os pilóta szándékos kilökése miatt szankcionálja a 23XI Racing versenyzőjét, méghozzá egyfutamos eltiltás formájában.


Erről bövebben ebben a cikkben lehet olvasni:

>>>>>Olcsón megúszta Bubba Wallace


Ezzel szemben a jelenleg még Kyle Busch által vezetett 18-as Toyota gárdájának büntetése a 2023-as idényre is átível.

A Joe Gibbs Racing kétszeres bajnokának gépéről az egyik pitkiállás után esett le a kerék, ami a bevett szokásnak számító retorziót vonta maga után.

Ennek értelmében a crew chief Ben Beshore, az autó emelésével megbízott Derrell Edwards, valamint a szóban forgó kerék cseréjével megbízott Michael Hicks négyfutamos eltiltást kapott.

Mivel az idei szezonból már csak három verseny van hátra, az imént említett szakemberek még a február 5-ei Clashen is partvonalon fognak maradni.

Busch viszont akkor már nem lesz a csapat tagja, lévén 2023-tól a Richard Childress Racinget fogja erősíteni.

Az Xfinity Seriest tekintve 25.000 dollárra bírságolták a Jeremy Clements Racing 51-es Chevyjének crew chiefjét, Mark Setzert a kasztnin végrehajtott, szabályokkal ellentétes módosítások miatt. A tulajdonos, egyben versenyző Clementstől pedig levontak 40 pontot.

Ezen gárda egyébiránt szeptemberben, Darlingtonon már kapott egy súlyos büntetést, miután a motoron eszközölt változtatás miatt elvették a győzelmüket.

A döntés ellen fellebbezést nyújtottak be, a NASCAR-tól teljes mértékben független Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület pedig végül nekik adott igazat, így Clements megtarthatta első helyét, azzal együtt pedig bejutott playoffba.

5000 dollárt kell továbbá fizetnie még a Joe Gibbs Racing 54-es Toyotája mellett crew chiefi teendőket ellátó Chris Gayle-nek. Ennek oka egy kilazult anyacsavar volt a Ty Gibbs nevéhez fűződő autón.