Olcsón megúszta Bubba Wallace

VAZLAT2
credit:Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaTettének súlyához mérten viszonylag könnyedén megúszta múlt vasárnapi balhéját Bubba Wallace.

A 23XI Racing pilótája a Cup Series Las Vegas-i versenyén több komoly szabálysértést is elkövetett, a NASCAR azonban meglehetősen kegyes volt hozzá a büntetés kiszabása terén.

Mint ismeretes, a 29 éves alabamai az utóbbi idők legsportszerűtlenebb jelenetsorozatát prezentálta, miután Kyle Larson egy előzési kísérlete során – mindennemű kontakt nélkül – érintette a falat.

Ezt követően padlógázzal hátulról megtorpedózta a Hendrick Motorsports 5-ös Chevyjének hátulját, véget vetve nem csak mindkettejük, de egyben a bajnoki címért küzdő toyotás márkatársa, Christopher Bell futamának is.

A baleset után a szigorú tiltás ellenére átsétált a mezőny előtt a pályán, a kötelező előírásra fittyet hányva nem szállt be a mentőautóba, ügyet sem vetett a biztonsági csapat, valamint a NASCAR tisztviselőire, majd fizikai erőszakot alkalmazva nekiesett Larsonnak.

Mindezt azonban a szervezet csak egyetlen futamos eltiltással szankcionálta, aminek értelmében nem vehet részt a soron következő, homesteadi fordulón.

Ezen kívül egyetlen pontot sem vontak le tőle, továbbá még pénzbírságot sem kapott.

A büntetés indoklásaként a NASCAR csak Larson szándékos kiütését jelölte meg.

Ez azért érdekes, mert

a., Wallace pont az 5-ös autó hátulját célozta meg, ami a Next Gen leggyengébb, ezáltal a benne ülő pilótára nézve legsérülésveszélyesebb területe. Ide kapott ütközés hatására került partvonalra agyrázkódás miatt Alex Bowman, valamint kényszerült pontot tenni teljes szezonos karrierjére Bubba csapattársa, Kurt Busch is.

Az idén debütált autó kapcsán kirobbant gigabotrány pontosan erre a részre összpontosult, amit látva a NASCAR-nak muszáj volt vadonatúj elemeket kifejleszteni a további sérülések elkerülése érdekében.

Ezek jövőre fognak felkerülni a mezőny gépeire, a velük járó költséget pedig a szervezet magára is vállalta.

Bubba tehát nagyon is jól tudta, minek teszi ki Larsont azzal, hogy hátulról rohan belé.

Nem véletlen, hogy Joey Logano egyenesen úgy fogalmazott, a 23XI-es akár meg is ölhette volna a 2021-es bajnokot.

b., Immár pedig az is hivatalosnak tekinthető, hogy Wallace még hazudott is, lévén a baleset okaként kormányműhibát emlegetett.

Wallace az október 30-ai, Martinsville-i futamon térhet vissza.

Ezen a hétvégén John Hunter Nemechek veszi át a 45-ös Toyota volánját.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Logano: Wallace megölhette volna Larsont

>>>>>Larsont leszámítva mindenkitől bocsánatot kért Bubba Wallace

>>>>>Helyszíni videók mutatják, mekkora brutalitással támadt Wallace Larsonra

>>>>>Nem a vegasi volt Wallace első agresszív és sportszerűtlen húzása

>>>>>“Miért nincs már Bubba sitten?” – A NASCAR közösségét felháborítja Wallace vegasi ámokfutása

>>>>>Botrány: Bubba Wallace direkt kilökte Larsont, majd ököllel rátámadt