Logano: Wallace megölhette volna Larsont

Logano: Wallace megölhette volna LarsontMindenkinél kiverte a biztosítékot Bubba Wallace a NASCAR Cup múlt heti South Point 400-án.

A Las Vegas Motor Speedwayen rendezett versenyen a 23XI Racing pilótáját egy előzési manőver során Kyle Larson mindennemű kontakt nélkül a falnak kergette, aminek hatására Wallace-nak teljesen elborult az agya.

Az incidens után megtorpedózta kollégája autóját hátulról, a láncreakció pedig magával rántotta az érkező – Bubbához hasonlóan szintén toyotás – Christopher Bellt is.

A Joe Gibbs Racing versenyzője emiatt szintén kiállni kényszerült, ami különösen abból a szempontból volt fájó számára, hogy a playoff tagjaként még meccsben van a bajnoki címért.

Wallace ezután sem higgadt le és számos biztonsági előírást áthágva – nem szállt be az érkező mentőautóba, átsétált a pályán és figyelmen kívül hagyta a hivatalos személyeket – Larsonhoz masírozott, akire aztán nagy erővel rátámadt.

Ezen jelenet rendkívül sportszerűtlen volt, a legnagyobb felháborodást viszont az 5-ös Chevy kiütése váltotta ki.

Wallace jól tudja, hogy a Next Gen autó leggyengébb pontjának a hátsó rész számít.

Az idén debütált géppel kapcsolatos problémák legnagyobb szószólója raádásul pont a főnöke, Denny Hamlin, míg csapattársa, Kurt Busch egy ide kapott ütés miatt lett kénytelen végképp pontot tenni a teljes szezonos karrierjére.

Ha ez nem lenne elég, Wallace jelenleg pont Busch 45-ösét vezeti, miután a 23XI úgy gondolta, a rájátszásban tovább tud jutni vele, mint a 2004-es bajnok helyetteseként szerződtetett Ty Gibbs.

Bár Wallace azt állította, hogy a falazás miatti kormányműhiba vezetett a balesethez, a rendelkezésre álló felvételek és adatok azonban ezt nem támasztják egyértelműen alá. Pláne, hogy padlógázzal csapdódott Larson autójának [lásd. nyitókép].

A NASCAR közössége – beleértve Larsont, crew chiefjét, Cliff Danielst, valamint Bellt – szerint nyilvánvaló bosszúállásról volt szó.

Ezen a véleményen van Joey Logano is.

„Az ilyen módon történt megtorlás elfogadhatatlan” – jelentette ki a Team Penske-s a SiriusXM NASCAR Radiónak adott, keddi interjújában.

„Ha a pálya belső területére forgatja ki, az egy kicsit jobb lett volna, de hátulról beleszállni az már nagyon nincs rendben. Nem tudom, hogy mindenki felfogta-e, mennyire rossz vége is lehetett volna. Véget vethetett volna Kyle Larson karrierjének. Vagy az életének. Számomra ez a leglényegesebb része a történetnek.

A legrosszabb helyen csattant a hátuljának a kanyarban. Nem tetszik, amikor fegyverként használják az autót. Pokollá teheted mások életét a pályán, de az egyáltlán nem oké, ha valakit direkt a falnak vágsz.

A következmények sokkal nagyobbak lehetnek egy versenynél, amit egész hátralévő életedben bánhatsz. Ez a lényeg. Ha súlyos sérülést okozol valakinek egy nem is nagy dolog miatt törlesztéssel, akkor nem hiszem, hogy onnantól békében élhetsz önmagaddal.”

Wallace hétfő este kiadott egy közleményt, amelyben mindenkitől bocsánatot kért.

Kivéve Larson és az HMS-t.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Larsont leszámítva mindenkitől bocsánatot kért Bubba Wallace

>>>>>Helyszíni videók mutatják, mekkora brutalitással támadt Wallace Larsonra

>>>>>Nem a vegasi volt Wallace első agresszív és sportszerűtlen húzása

>>>>>“Miért nincs már Bubba sitten?” – A NASCAR közösségét felháborítja Wallace vegasi ámokfutása

>>>>>Botrány: Bubba Wallace direkt kilökte Larsont, majd ököllel rátámadt