Larsont leszámítva mindenkitől bocsánatot kért Bubba Wallace

Larsont leszámítva mindenkitől bocsánatot kért Bubba WallaceEgy nappal a NASCAR Cup Series vegasi futamán véghezvitt ámokfutása után közleményben kért mindenkitől bocsánatot Bubba Wallace.

A 23XI Racing pilótája a futam során egy Kyle Larsonnal vívott csata hevében érintette a falat, ami miatt rendkívüli dühbe gurult.

Először hátulról nekiment a Hendrick Motorsportsot szolgáló kaliforniai 5-ös Chevyjének, az ezzel beindított láncreakció pedig magával rántotta az érkező Christopher Bellt is.

A rájátszásban még meccsben lévő – egyben Wallace-hoz hasonlóan szintén toyotás – versenyző napja ennek révén szintén idő előtt befejeződött.

Ezt a manővert később a 23XI-es a kormánymű meghibásodásával magyarázta, ennek viszont az ominózus jelenetről készült felvételek ellentmondanak.

Ráadásul Bell, Larson, valamint utóbbi crew chiefje, Cliff Daniels is azonnal kijelentette, szerintük egyértelműen szándékos bosszúról volt szó.

Az eset után Bubba több biztonsági előírást megszegve – a szabályokkal ellentétben nem szállt be a mentőautóba, ehelyett átsétált a pályan, miközben figyelmen kívül hagyta a tisztviselőket is – Larsonhoz ment, akit azon melegében, hatalmas erővel az autójának lökött.

Az inzultust azután sem hagyta abba, hogy a 2021-es bajnok szemmel láthatóan nem vette fel a kesztyűt.

A történtek miatt még a saját rajongóinak nagy része is ellene fordult, mondván nem csak sportszerűtlen volt, de egyben potenciálisan életveszélyes helyzetet teremtett.

Az utóbbi hetek egyik legnagyobb NASCAR-botrányát az idén debütált Next Gen biztonsági problémái képezték. A merev kasztni miatt a gép nem tudja megfelelően elnyelni az ütközések energiáját, ami ebből adódóan a volán mögött ülő versenyző testére összpontosul.

Az autó legveszélyesebb részének ráadásul pont az a hátsó terület minősül, amit Wallace megtorpedózott.

Hátulról kapott ütés okozta súlyos agyrázkódás miatt kell minimum öt futamot kihagynia Larson csapattársának, Alex Bowmannek, továbbá szintén egy ilyen baleset tette ki a pontot Kurt Busch teljes szezonos karrierjére is.

Ironikus módon utóbbi veterán nem csak úgyszint a 23XI-t szolgálja, de jelenleg Bubba pont az ő 45-ös rajtszámával versenyez, miután a playoff elején a gárda úgy döntött, nagyobb eséllyel viheti tovább az autót a bajnoki hajrában, mint a Buscht helyettesítő újonc Ty Gibbs.

Extra súlyosbító tényezőnek számít az is, hogy Wallace úgy támadt rá Larsonra, hogy fogalma sem volt arról, kollégája teljesen jól van-e.

A NASCAR vizsgálja az ügyet, az alabamai pilóta pedig bánja a tettét és mindenkitől bocsánatot kért.

Kivéve Larsont, akit már vasárnap az incidens közvetlen felelősévé tett, mondván ő terelte a fal felé.

“Bocsánatot szeretnék kérni azért, amit vasárnap, a Kyle Larsonnal és az 5-ös autóval való, pályán történt incidensem után tettem.

A viselkedésem nem egyezett meg azokkal az alapvető értékekkel, amelyeken a 23XI Racing és partnereink osztoznak. Ők kritikus fontosságú szerepet játszottak az én elképesztő utamban ezen nagyszerű sport csúcsára.

Bocsánatok kérek a NASCAR-tól, a rajongóktól, Christopher Belltől, a Joe Gibbs Racingtől és a Toyotától, amiért olyan helyzetbe hoztam őket a rájátszásban, amit nem érdemelnek meg.

Óriási szenvedéllyel versenyzek és ez olykor frusztrációval jár. Visszagondolva, jobban kellett volna képviselnem a partnereink és csapatunk szemléletét, minthogy engedem, hogy a frusztrációm az autómon kívül is kövessen. Szándékomban áll tanulni belőle.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Helyszíni videók mutatják, mekkora brutalitással támadt Wallace Larsonra

>>>>>Nem a vegasi volt Wallace első agresszív és sportszerűtlen húzása

>>>>>“Miért nincs már Bubba sitten?” – A NASCAR közösségét felháborítja Wallace vegasi ámokfutása

>>>>>Botrány: Bubba Wallace direkt kilökte Larsont, majd ököllel rátámadt