NASCAR: Berry nyert, Hailie Deegan lenyűgözően debütált Vegasban

NASCAR: Berry nyert, Hailie Deegan a 13. hellyel debütált Vegasban
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaJosh Berry győzelmét hozta a NASCAR Xfinity Series rájátszásának top 8-as szakaszát megnyitó Alsco Uniforms 302.

A JR Motorsports 8-as számú Chevyjét vezető pilóta összesen 65 kört töltött az élen a 201-ből, beleértve a legutolsót is.

Ezzel negyedik nemzeti kategóriás győzelmét ünnepelhette, ebből a harmadikat az idei szezonban.

A legfontosabb azonban, hogy jelen sikernek hála Berry már biztosan ott lesz azon négy pilóta között, akik a november 5-ei, phoenixi finálén harcba szállhatnak a bajnoki címért.

A JRM-nek csapatszinten sem volt oka panaszra, lévén a második és a harmadik pozíciókban is az ő autóik végeztek Noah Gragsonnal, valamint Justin Allgaierrel a volán mögött.

Rajtuk kívül befért még a top 5-be a Joe Gibbs Racinget szolgáló Ty Gibbs és Trevor Bayne is.

Nem zárt viszont jó napot AJ Allmendinger, akinek zsinórban két győzelem után végül be kellett érnie a 22. hellyel, köszönhetően a kerekeknél észlelt meghibásodásnak.

Ennek köszönhetően a playoff-határvonal alá esett.

Az első szakaszt Gibbs, míg a másodikat Gragson nyerte. Utóbbi versenyző egyébként a legtöbb körön, szám szerint 87-en át haladt vezető helyen.

A legnagyobb figyelem azonban kétségkívül Hailie Deeganre hárult, aki karrierje legelső futamát teljesítette a NASCAR nemzeti másodosztályában.

Az SS-Green Light Racing 07-es Fordjával bemutatkozó pilóta a 20. helyről rajtolva végül a 13.-ként látta meg a kockás zászlót.

Ennek révén a széria történetének legjobb, női versenyző általi debütálást produkálta.

Az eddigi rekordot Shawna Robinson tartotta, aki 1991-ben a 15.-ként zárta élete első Xfinity (akkoriban még Busch) futamát az észak-karolinai Orange County Speedwayen.

A verseny során egyetlen komolyabb baleset, vagy egyéb incidens sem történt.

A széria következő futamát október 22-én, a Homestead-Miami Speedwayen rendezik.