NASCAR: Bemutatta az év mentését, majd elájult a pitlane-en Trevor Bayne

NASCAR: Bemutatta az év mentését, majd elájult a pitlane-en Trevor Bayne
credit: Joe Gibbs RacingEgyaránt megtapasztalta a fent és lent pillanatokat Trevor Bayne a NASCAR Xfinity Series szombati versenyén.

A Joe Gibbs Racing részidős pilótája a futam során végrehajtotta az idei szezon egyik legnagyobb mentését, majd az ötödikként ért célba, noha egy áthajtásos büntetés miatt még a mezőny végére is visszasorolták.

A leintést követően viszont sikerült egyenesen a frászt hoznia a körülötte lévőkre, miután televíziós interjú közben nemes egyszerűséggel összeesett.

Szerencsére rövid idő alatt visszanyerte eszméletét, de elővigyázatosságból látogatást kellett tennie a pálya orvosi központjában.

A 31 éves pilóta később a FOX-nak elmondta, hogy az ájulását minden valószínűség szerint az autóban uralkó hőség és a kevés folyadékfogyasztás miatti dehidratáció, vagy esetleg banális légszomj okozta.

Aggodalomra adott viszont okot, hogy a futam egy korábbi részében történt kontakt miatt megsérültek a védőpanelek, így fennállt a veszélye annak, hogy Bayne nagyobb mennyiségű széndioxidot lélegzett be.

Az erre irányuló tesztek azonban nem mutattak ki komolyabb kiugrást.„Már jól vagyok”– nyilatkozta a versenyző, aki 2011-ben minden idők legfiatalabb Daytona 500 győztese lett.

Még soha életemben nem ájultam el, úgyhogy ez volt a legfurcsább élmény, ami valaha ért. Épp interjút adtam, rengeteget beszéltem, a következő dolog amire emlékszem pedig az, hogy a földön ébredek fel. [Az orvosi központban] adtak folyadékot, ellenőrizték a szén-dioxid szintemet és végül arra jutottak, hogy kiszáradás állhatott a háttérben, vagy esetleg az, hogy még a levegőt kapkodva próbáltam beszélni.

Amikor rögtön a verseny után kiszállsz az autóból van egy kis légszomjad, pláne, ha rögtön egyenesen kell állnod és beszélned. Ez a legjobb magyarázat, amit adhatok. [Az orvos] azt mondta, hogy ő látott már ilyet korábban, én viszont még eddig soha. Egy biztos, miután magamhoz tértem és felálltam, már csodálatosan éreztem magam, úgyhogy igazából fogalmam sincs mi történt.”KAPCSOLÓDÓ: Berry nyert, Hailie Deegan lenyűgözően debütált Vegasban